Connect with us

Kultúra

Street Art Festival priniesol do piešťanských ulíc najrôznejšie hudobné štýly

Published

on

Reklama

Genius loci mesta Piešťany, kozmopolitná atmosféra a počasie, spolu so skvelými výkonmi buskerov priali úspechu a maximálnej pohode prvého ročníka Street Art Festivalu, ktorý sa v sobotu 6. augusta uskutočnil v centre mesta. Festival otvorili Lívia Doležalová & Band na Námestí Slobody a duo Ornamenty pri fontáne v Sade Anfreja Kmeťa o 17:00. Kým na Námestí Slobody sa pokračovalo podľa programu a o 18:00 vystúpil folkový gitarista a spevák Pavel Tabásek z Českej republiky, na druhom stanovisku prišlo k zmene a namiesto ohlásenej Dychovky bez fraku, ktorí bohužiaľ museli svoj koncert z dôvodu choroby zrušiť, vystúpila myjavská folková speváčka Kamila Veterná.

Pavel Tabásek

Pavel Tabásek

O 18:30 sa začalo hrať aj na Kolonádovom moste, kde najprv vystúpil famózny český gitarista Adam Morkus a po ňom s večerným sitarovým raga Piešťanec Jozef Hnídzik (JuJu Planet Dub). Na Kolonádovom moste sa vytvorila meditatívna atmosféra a prechádzajúci sa pri zvuku sitary samovoľne zastavovali, aby si vychutnali kúsok Indie.

Reklama
Adam Morkus

Adam Morkus

Jozef Hnídzik (JuJu Planet Dub)

Jozef Hnídzik (JuJu Planet Dub)

Medzitým sa začali ďalšie vystúpenia. O 19:00 Ornamenty s live looping setom na Námestí Slobody a Lívia Doležalová s akustickým programom v Sade Andreja Kmeťa. O 20:00 pokračovala na Námestí Slobody funk-rocková formácia Už sa to rysuje a pri fontáne vystúpil folker Ján HITO Hurtík s doprovodom banja. Záverom sa na Námestí Slobody predstavila folk-rocková Druhá Edícia a v Sade A. Kmeťa predstavil Adam Morkus takzvaný tapping štýl hrania na akusticke gitare.

028_resize

Už sa to rysuje

Ján HITO Hurtík

Ján HITO Hurtík

Na Kolonádovom moste sa pokračovalo vystúpením Kamila Veterná Trio, ktorých žáner by sa dal charakterizovať ako world folk, keďže sa jedná o spojenie folku s africkými perkusiami a flautou. Kuriozitou je, že práve toto trio stojí za vznikom Street Art Festivalu. Ako sa vyjadril organizátor Branislav Galo: „Kamila Veterná Trio je akustický projekt a preto sme sa rozhodli, že si zahráme aj v uliciach Piešťan. Mňa vtedy napadlo, veď tam nemusíme hrať sami ale zavoláme aj našich známych, určili sme si dátum a tak vznikol Piešťany Street Art Festival“.

Reklama
Kamila Veterná

Kamila Veterná

Niečo pred 21:00 prišla na Kolonádový most bubenícka formácia Duba a Buka, ktorá širokému obecenstvu predstavila tradičné africké rytmy. Ich vystúpenie bolo vrcholom Street Art Festivalu, ktorý by podľa vyjadrenia organizátora mal pokračovať aj v roku 2017 a na prípadnú nepriazeň počasia by sa pripravil presun účinkujúcich do piešťanských barov i klubov.

022_resize

Duba a Buka

-lt/Tlačová správa: Branislav Galo-

Populárne články