Connect with us

Kultúra

Nestihli ste Street Art Festival? Pozrite sa, aký bol

Published

on

Reklama

Centrum mesta Piešťany zažilo v sobotu 6. augusta podujatie Street Art Festival, ktoré prinieslo do ulíc živú hudbu a rôzne kapely. Koncerty v plenéri  prebiehali na Námestí slobody, na Kolonádovom moste i v Sade Andreja Kmeťa a na vlastné uši ste mohli počuť najrôznejšie hudobné žánre. Ak ste sa na zaujímavú akciu náhodou nedostali, pozrite si videá, ako to na nej vyzeralo. 

V centre mesta koncertovali v rámci Street Art Festival Lívia Doležalová & Band, duo Ornamenty s live looping setom, folkový gitarista a spevák Pavel Tabásek z Českej republiky a myjavská folková speváčka Kamila Veterná. Užiť ste si mohli aj vystúpenia folkera Jána HITO Hurtíka s doprovodom banja, folk-rockovú Druhá Edícia a Adam Morkus predviedol takzvaný tapping štýl hrania na akusticke gitare. Piešťanec Jozef Hnídzik predstavil sitarové raga a Kolonádový most poriadne rozbubnovala formácia Duba a Buka, ktorá širokému obecenstvu predstavila tradičné africké rytmy.

Reklama

„Kamila Veterná Trio je akustický projekt a preto sme sa rozhodli, že si zahráme aj v uliciach Piešťan. Mňa vtedy napadlo, veď tam nemusíme hrať sami, ale zavoláme aj našich známych, určili sme si dátum a tak vznikol Piešťany Street Art Festival,“ povedal o jednom z vystúpení organizátor podujatia Branislav Galo.




Reklama

-lt/Zdroj, foto a video: EMERALD Music House-

Populárne články