Connect with us

Kultúra

Návštevníci 3 zažijú Revolúciu: Premiéra už 5. mája v Dome umenia

Published

on

Reklama

Nezabudnuteľná francúzska komédia Návštevníci pokračuje v spanilej jazde a opäť dobýja európske kiná. Prvý týždeň premietania vo Francúzsku zakončili s famóznym výsledkom 1,15 milióna divákov. Veľkú francúzsku revolúciu môžete zažiť v slovenskej premiére v piešťanskom Dome umenia vo štvrtok 5. mája o 18,00 h. Niektoré zo scén nakrúcal francúzsky štáb aj na historických miestach Prahy. 

NávstevniciLegendárni zmätkári sú späť. Jean Reno a Christian Clavier sa vracajú vo svojich slávnych postavách v treťom pokračovaní legendárnej komédie Návštevníci. Prvýkrát v roku 1993 sa rytier a jeho sluha dostali omylom až k nám do súčasnosti. V novom a rovnako bláznivom dobrodružstve ich bludisko času vhodí doprostred slávnej Francúzskej revolúcie na konci 18. storočia.

Reklama

Stredoveký rytier Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille sa opäť chytia do labyrintu času, ktorý ich nakoniec vypľuje do vzrušujúceho obdobia epochálnych dejinných zmien a prevratov. Do čias Veľkej francúzskej revolúcie. Okrem nepochopiteľných poriadkov musia obaja čeliť aj svojim potomkom. Extravagantní a zhýraní aristokrati v línii rytiera Godefroya to majú v revolučnej dobe trochu „nahnuté“ a potrebujú sa dostať preč z Francúzska. Z pradetí sluhu Jacquouilla La Fripouilla sú však nadšení revolucionári a majú v pláne zabaviť ich hrad aj všetko bohatstvo.

Doba nezvratných sociálnych kotrmelcov by zamotala hlavu komukoľvek a klasicky usporiadaná dvojica zo stredoveku „sluha a jeho pán“ to bude mať dvojnásobne ťažké. Toľkými situačnými gagmi, šialenými situáciami dialógmi a hláškami sa už žiadna iná revolúcia nebude môcť nikdy pochváliť. A slávny tyran Robespierre si bude priať, aby týchto dvoch magorov nikdy nestretol…

Reklama

Zdroj: Dom umenia, www.bontonfilm.sk

 

Populárne články