Connect with us

Kultúra

Lidožúr vypukne už o pár dní, prinesie naozaj pestrý program

Published

on

Reklama

Po ročnej prestávke opäť v Piešťanoch, 6. edícia mestského hudobného festivalu Lidožúr s novou, sviežou dramaturgiou prinesie medziodborový dialóg a prepojenie medzi umelcami z rôznych odvetví, divákmi a priestorom. Znovu vytvorí priestor pre kreatívnu tvorbu len pár minút chôdze od centra mesta v nádhernom prostredí riečneho ostrova. Festival sa uskutoční 29. a 30. júla, bude zameraný na prezentáciu rôznych umeleckých žánrov. Cez svoju dramaturgiu má spájať komunitu a vytvárať vzťah k priestoru Lida, pričom pracuje na jeho včlenení do mestského života Piešťan.

lido

Reklama

V rámci hlavného hudobného programu zaznejú na dvoch stage-och osvedčené aj nové progresívne slovenské a české mená. Hrať budú Nvmeri, Please the trees, Max Bazowski, Núku, Snowdrop, Archívny chlapec a Dobropic, Says, Isama Zing, Hallogenerator, Floating Planet, DJi Tasun a Palo Čejka. Svoju slovenskú premiéru absolvuje na Lidožúre nádejná rakúska synth-pop zostava Hearts Hearts, jeden z najpresvedčivejších debutov roka 2015 (podľa anglického portálu Drowned in Sound). Spojením hudby, tanca a videoartu vznikne multimediálne performance tanečníčky Katky Rampáčkovej, videoartistau Jakuba Pišeka a hudobníka Adama Dekana. Ich tvorba prebehne priamo na mieste počas mikrorezidencie.lidozur_n.5

Návštevníci sa tiež stanú svedkami záverečnej prezentácie spolupráce s architektonickým kolektívom Woven. Slávnostné odovzdanie funkčného objektu vo verejnom priestore Lida, vytvoreného účastníkmi Workshopu 1:1, otvorí festival. V programe tiež zaujme novinka v podobe krátkych prednášok small talks. Je to koncept krátkych prednášok „talkov“ na témy súvisiace s tohtoročným festivalovým programom – súčasný tanec a hudba či verejný priestor. Ilustrátor Marek Cina na svojom mikrorezidenčnom pobyte bude zachytávať atmosféru festivalu svojimi drobnými ilustráciami.IMG_0181_resize

Reklama

Okrem hlavného programu festival ponúkne kreatívne workshopy, hudobnú dielňu, art inštalácie a videomapping v priestore Lida, happening “báseň na počkanie”, detskú zónu s divadelnými predstaveniami, originálny foodcourt v spolupráci s ŽiWell, pivné špeciály od Piešťanskeho pivovaru, možnosť ubytovať sa v stanovom mestečku priamo na ostrove a ešte o niečo viac.

Hudobný program:
Hearts Hearts /AT/
Nvmeri
Please the trees /CZ/
Max Bazowski
Núku
Snowdrop
Archívny chlapec & Dobropič
Says
Isama Zing
Hallogenerator
Floating Planet
Whithe
Tasun
DJ Reverend

Ďalší program:
Vernisáž objektu vo verejnom priestore / Woven + workshop pre návštevníkov.
Ilustrátor Marek Cina počas celého festivalu bude zachytávať jeho atmosféru drobnými ilustráciami.
Small talks / krátke presnášky „talky“ na témy súčasnej hudby, tanca, či verejného priestoru.
Pohybový workshop s Katkou Rampáčkovou
Hudobná dielňa a workshop výroby nástrojov
Art inštalácie v priestore Lida
Báseň na počkanie
Detská zóna s divadelnými predstaveniami
Foodcourt v spolupráci s ŽiWell
Pivné špeciály od Piešťanskeho pivovaru Pojazdná Kaviarnička
Stanové mestečko

Festival je organizovaný s finančnou podporou Fondu na podporu umenia a jeho hlavným organizátorom je občianske združenie Chyť sa roboty.

-lt/TS o.z. Chyť sa roboty-

Populárne články