Connect with us

Koktail

Lidožúr – príďte privítať leto na Lido

Published

on

Reklama

Dobrovoľníci menia ostrov uprostred Váhu na nepoznanie. Ich aktivity doplní podujatie pre rodiny s deťmi aj milovníkov dobrej hudby. Cieľom je prilákať ľudí do prírody, aby aktívne relaxovali. Lidožúr sa koná deň po letnom slnovrate, takže na Lide si budete môcť vychutnať jeden z najdlhších dní v roku.

posterLidozurV uplynulých týždňoch sa na Lide uskutočnilo niekoľko brigád, ktoré skrášlili obľúbené miesto oddychu mnohých Piešťancov. Ich iniciátorom bolo občianske združenia Pro Civitate v spolupráci s iniciatívou Chyť sa roboty a OZ Kvas, s finančnou podporou nadácie EkoPolis a spoločnosti Heineken. Pomocnú ruku pridali taktiež pracovníci Slovenského vodohospodárskeho podniku. Lidožúr má byť odmenou pre všetkých dobrovoľníkov, ktorí Lido vylepšovali, ale chce na tieto pozitívne aktivity upozorniť aj širokú verejnosť.

Reklama

Program podujatia odštartuje v sobotu 22. júna o 10.00 h maľovaním street artu  pri Dome umenia, ktorý vytvorí Peter Trmos z Martina. V rovnakom čase sa na cípe Lida uskutoční workshop pre rodiny s deťmi, ktorý pripravuje Centrum voľného času Ahoj. Tešiť sa môžete na tvorivé dielne, landart a modelovanie z hliny. Deti si budú môcť tiež zahrať loptové hry, bedminton, petang a vyskúšať lukostreľbu.  Ak účastníci vyhladnú v stánku ich budú čakať pivo, kofola, citronáda, čaje, guláš, hermelíny i špízy…

Večerný program bude v znamení koncertov. Začína už 18:00 h akrobatickým vystúpením Pro Street Teamu. O 19.00 h na cípe Lida vystúpi kapela Problem z Martina. O rozohriatie publika sa postará tiež víťaz RadioHead awards 2012 v kategórii objav roka, skupina Zlokot. Po nej sa krátkym programom predstaví  tanečná skupina Heroes. Headlinerom je bratislavská dvojica Longital, ktorá je svojim prístupom k hudbe a pesničkárstvu slovenským unikátom.  Nasledovať bude DJská dvojica Cosmic brothers z Trenčína (DJ Rafo, Pure). Súčasťou Lidožúru je ohňová šou a púšťanie lampiónov šťastia po vode. Vrámci afterparty bude účastníkov baviť DJ Červo.

Reklama

„Celý priestor bude na jeden večer zmenený na nepoznanie. Našim cieľom je, aby sa návštevníci cítili čo najlepšie, tomuto budú prispôsobené rôzne druhy posedení, osvetlenie, taktiež občerstvenie bude prispôsobené tak deťom ako dospelým, mäsožrútom aj vegetariánom,“ povedal za organizátorov Peter Sedláčik z iniciatívy Chyť sa roboty. Dodal, že ich zámerom je opätovne vybudovať tradíciu koncertov na Lide, napomôcť k rozvoju tohto miesta a vytvoriť priestor pre rekreáciu v blízkosti centra mesta.

Okrem príprav na Lidožúr, momentálne dobrovoľníci pracujú na výrobe lavičiek, ktoré po akcii zostanú na Lide. Prvé prírodné sedenie vyrobili už koncom apríla, avšak žiaľ dve lavičky z troch už zmizli. „Chystáme viac ako dvadsať ďalších, ktoré budeme musieť prichytiť k zemi, aby nám hneď nepomizli. Je to škoda, že niektorí ľudia si nevedia vážiť prácu iných. Keď však človek vidí radosť ďalších, ktorí sa správajú normálne a tešia sa z krásneho prostredia, napĺňa ho to optimizmom,“ konštatoval Jozef Malík z OZ Pro Civitate. Po Lidožúre pribudnú na pláž i lehátka, takže sa budte môcť cítiť ako pri mori. Dohodnutý je už aj rozbor vody, ktorý zodpovie otázky o tom, aká je kvalita vody vo Váhu a či je vhodná na kúpanie.

Lidožúr ďalej podporili Steiger, Coffea, Žiwell, Mesto Piešťany, Dino, g.m.a., veľkoobchod s náradím AG Náradie, El Fitting, In Ceram a PNky.sk.

Zdroj: TS

REKLAMA

bike-centrum

Populárne články