Connect with us

Kultúra

Kúsok Liverpoolu prinesú na Grape festival The Wombats

Published

on

Reklama

Piešťanský Grape festival, ktorý sa uskutoční 12.-13. augusta na miestnom letisku, predstavuje ďalšieho zahraničného hosťa. Je ním britská indie-popová kapela The Wombats.

[singlepic id=9596 w=320 h=240 float=left]Trojica mladíkov, Matthew Murphy (spev, gitara, klávesy), Dan Haggis (bicie) a Tord Øverland-Knudsen (basa), ktorá sa zoznámila počas svojich študentských čias na vysokej škole v Liverpoole, je predstaviteľom typickej britskej gitarovej scény. Majú na svojom konte dva štúdiové albumy , prvý z nich Girls, Boys and Marsupials vyšiel v roku 2006 iba v Japonsku, Európa si musela počkať na rok 2007 a album s názvom A Guide To Love, Loss And Desperation. Z európskeho debutu sa ujali hneď tri veľké hity Lets Dance To Joy Division, Kill The Director a Moving To New York a vďaka nim dosiahol album 11. priečku v britského rebríčka. Nasledovalo hranie na festivaloch po celom svete a zopár skladieb sa ešte objavilo v roku 2008 na Ep vydanom iba v USA. V roku 2010 sa The Wombats vrátili do [singlepic id=9598 w=320 h=240 float=right]nahrávacích štúdii a vypustili zo svojej kuchyne úspešný singel Tokyo (Vampires & Wolves), ktorý predznamenáva vydanie nového radového albumu This Modern Glitch avizovaného na apríl 2011. V  januári tohto roku ešte stíhajú dať na trh aj štvorskladbové Ep s ďalším singlom Jump Into The Fog. Kapela je známa svojimi živelnými vystúpeniami, na Slovensku sa predstaví po prvýkrát a my sa už teraz môžeme tešiť na nadýchnutie sa pravej liverpoolskej atmosféry na piešťanskom letisku.

Reklama

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zrBYrZsp8tY[/youtube]

Doteraz potvrdení účinkujúci: The Qemists (uk), N.O.H.A. (de, es, usa, cz), Beatsteaks (de), Puding Pani Elvisovej (sk), Billy Barman (sk), United Flavour (cz), Midi Lidi (cz), VetropIach (sk), Longital (sk), DVA (cz), Kazety (cz), Sunflower Caravan (cz), Luno (cz), Like You Hysteric (cz), B-Complex (sk), L Plus (sk), Sonicates (sk)

Reklama

Autor: Ján Trstenský/Grape Agency

[nggallery id=464]

Populárne články