Connect with us

Kultúra

Dve akcie pre otužilcov a pozvánka na Sibír

Published

on

Reklama

V nedeľu 13. februára sa uskutočnia v Piešťanoch dve akcie pre vyznávačov otužovania. O 14.00 h si na brehu Váhu medzi mostami dajú zraz otužilci na Kevanovej stovke. O 16.00 h sa stretnú na Sĺňave u Dina, kde kúpanie v ľadovej vode má navodiť správnu atmosféru pred rozprávaním o ďalekej Sibíri.

[singlepic id=9579 w=320 h=240 float=left]Najstarší otužilec Slovenska Karol Kevan z Piešťan oslávi práve 13. februára 87 rokov. Pri príležitosti jeho narodenín sa slovenskí otužilci v Piešťanoch stretávajú už pravidelne. „Ľadová voda vo Váhu má v tomto čase 1-4 stupne. Je to najvyšší stupeň záťaže pri otužovaní na ľudské telo pri pobyte vo vode nad 5 minút. Príďte podporiť otužilcov,“ pozýva Martin Valo z Klubu otužilcov Piešťany.

Reklama

[singlepic id=9581 w=320 h=240 float=right]V bufete u Dina na brehu Sĺňavy je o 16.30 h naplánované rozprávanie o cestovaní, objavovaní, rozvoji aktivít mládeže v rámci dvoch projektov v krásnych i zložitých podmienkach sibírskej prírody. Bude sa hovoriť tiež o snahe ľudí z niekoľkých krajín zbúrať zábrany a predsudky s cieľom spolupracovať pre ochranu prírody a pokúsiť sa o zmenu a trvalo udržateľný rozvoj. Pre navodenie správnej sibírskej nálady si otužilci, ale aj jednorázoví odvážlivci, naplánovali kúpanie vo Váhu na 16.00 h.

[singlepic id=9580 w=320 h=240 float=center]

Reklama

Autor: db

Populárne články