Connect with us

Kultúra

Festival Lodenica rozohní so svojou temperamentnou šou Emir Kusturica

Published

on

Reklama

Festival Lodenica už pozná line-up a je sa na čo tešiť, pretože v Piešťanoch bude hviezdiť Emir Kusturica so svojim The No Smoking Orchestra. Okrem neho vystúpia aj bratia Nedvědovci, skupiny Kamelot, Ploštín Punk, Čechomor, IMT Smile, Desmod a mnohí ďalší skvelí hudobníci. Emir Kusturica sa teší na koncertovanie pod holým nebom, ktoré prirovnáva k nezhasínajúcemu ohňu. Verí, že jeho piesne, v ktorých sa mieša melanchólia s rómskou hudbou a rytmami Južnej Ameriky, dostane publikum do správnej nálady. Nenechajte si ujsť festival so špecifickou atmosférou. V Autocampingu Lodenica v Piešťanoch čaká návštevníkov od 25 . do 27. augusta temperamentný program a to najlepšie z country a folkovej scény.

Kusturica 3_resize

Reklama

„Koncertovanie je pre mňa absolútny relax. Ak niekto hrá hudbu, ktorá vznikla z tradície a kombinácie rôznych rytmov, takú, že aj mŕtveho zobudí, to je vždy radosť. Aj pre hudobníkov a verím, že aj pre publikum. My sa už 23 rokov snažíme robiť ľuďom radosť. Máme radi open air podujatia, sľubujem, že aj v Piešťanoch to bude silné. Miesta, kde je milión ľudí, to je ako oheň, ktorý horí stále a nezhasne,“ vraví Emir Kusturica.

V malebnom campingu Lodenica v Piešťanoch to bude doslova bublať energiou a 18. ročník festivalu so sebou prinesie množstvo zážitkov. V posledný augustový víkend vystúpia počas festivalu aj kapely Družina, Všichni Svatí, The Buttons, Devítka, Middle of the Road. Malina Brothers a Spiritual Kvintet.

Reklama

„Myslím si, že tunajšie publikum je rovnaké ako všade, kde žijú Slovania. Viete oceniť hudbu, ktorá má melancholický základ a ktorá je temperamentnou kombináciou hudby Južnej Ameriky a rómskych rytmov. Je to niečo, čo sa dnes nazýva crossover. Myslím si, že ľudia na to reagujú dobre,“ dodáva Emir Kusturica. Brány festivalu Lodenica sa otvoria 25. augusta.

Lodenica 2 (2)_resize

„Sme veľmi radi, že sa nám podarilo získať také hviezdne mená ako Honza a František Nedvědovci, skupiny Čechomor, Kamelot, Ploštín Punk, Devítka, Slniečko, ale tiež IMT Smile či Desmod. Je sa na čo tešiť. Pripravujeme i skvelý sprievodný program,“ uzatvára organizátor festivalu Dušan Drobný z agentúry Topfest.

-lt/TS Propaganda House/Foto: E. Kusturica – René Miko, Festival Lodenica: Agentúra Topfest-

Populárne články