Connect with us

Novinky

Plavci ŠPK Kúpele Piešťany na medzinárodných pretekoch v Poprade získali 10 medailových umiestnení, Sára Niepelová v Toronte striebro

Published

on

Reklama

Na medzinárodných pretekoch Veľká cena Popradu sa uplynulý víkend vo veľkej konkurencii vyše 500 plavcov z 52 klubov z Maďarska, Poľska, Českej republiky a Slovenska zúčastnilo aj 25 plavcov z ŠPK Kúpele Piešťany. Najúspešnejšia bola Sára Niepelová, ktorá medzi dospelými získala dvakrát II. miesto v disciplíne 200 metrov Motýlik a 400 metrov Polohový pretek. V disciplíne 100 metrov Voľný spôsob vyplávala III. miesto. Lenka Paulíková vybojovala 3. miesto v disciplíne 400 metrov Voľný spôsob.

V kategórii 12 ročných sa blysol Timotej Kondrc, ktorý si vyplával až trikrát I.miesto v disciplínach 50 a 100 metrov Znak, 50 metrov Motýlik. Na striebornom stupienku stál v disciplíne 100 metrov Motýlik. Dominika Šišková bola tiež dvakrát zlatá v disciplínach 100  a 50 metrov Prsia. V disciplíne 50 metrov Prsia prekonala i rekord podujatia mladších žiačok.

Reklama

Sára Niepelová úspešne reprezentovala Slovensko v Kanadskom Toronte 21. – 22. mája na Dr. Ralph Hicken International Swimm Cup, kde vyplávala striebornú medailu v disciplíne 400 metrov Polohový pretek. Zaplávaný čas 5:06,44 znamená splnený limit na Majstrovstvá Európy juniorov. Preteky v Poprade boli jedným z posledných kontrolných štartov pred Letnými Majstrovstvami Slovenska.

-ŠKP Kúpele Piešťany-

Reklama

Populárne články