Connect with us

Kultúra

Ceny z Momentu si odniesli Andrej Macháč a Jozef Šimončič

Published

on

Reklama

V súťaži krátkych filmov Moment na 11. ročníku Eurotour 2015 si dve ceny divákov odniesli dvaja mladí piešťanskí filmári – Cenu divákov Jozef Šimončič (na snímke hore) za Lietajúce leto a Cenu primátora Mesta Piešťany Andrej Macháč za film Výstup na Rysy.

Reklama

V súťaži sa prezentovalo 7 krátkych filmov od 6 autorov. Počas troch dní sa odpremietali filmy z priateľského mesta Piešťan – Varaždinske Toplice, verejnosti priblížili svoje zážitky cestovatelia Vojtech Hank a Michal Fiala. Pre základné školy premietli organiztori filmy Bella a Sebastián a dobrodružný film Pavla Barabáša Suri. Diváci verejných projekcií zhliadli filmy Tomáša Hulíka Návrat rysov a Cesty Slovenskom, príbeh o Jastrabej veži – Jastrabka v réžii Jaroslava Matoušeka. Záver prehliadky patril tohtoročnému americkému filmu Everest, ktorý odhalil cesty dobrodruhov na horu sveta v roku 1996. K filmovej prehliadke pripravili organizátori aj dve výstavy fotografií – Slovensko naša zem a Spomienky na Altaj.

Eurotour 5 11 2015 vitaz Andrej Macháč Cena primátora  odovzdava riadioteľka MsKS Marta Jurčová foto Vojtech Hank 1M. Valo/red, foto: Vojtech Hank

Reklama

Populárne články