Connect with us

Kultúra

Radosť, bezprostrednosť a dobrá nálada – aj taký bol Rebeccin krok vpred

Published

on

Reklama

Dom umenia v piatok 6. novembra zaplnili ľudia, ktorí chceli okrem hudobného zážitku pomôcť dobrej veci. Výťažok z benefičného koncertu Rebeccin krok vpred poputuje na pomoc šesťročnej Rebecce z Krakovian, bojujúcej s následkami detskej mozgovej obrny. Bez nároku na honorár na ňom vystúpili moderátori Roman Juraško s Dominikou Dadíkovou a interpreti Dominika Mirgová, Celeste Buckingham, Itcho Pčelár, Samuel Tomeček, skupina Slniečko i folklórny súbor Žito. Na celom podujatí panovala atmosféra bezprostrednosti, radosti, priateľstva a všetkých určite potešila aj dobrá nálada jedného výnimočného malého dievčatka.

IMG_9568_resize

Reklama

Folklórny súbor Žito okrem vystúpenia daroval za Hotelovú akadémiu Ľudovíta Wintera aj 150 eur, obraz od Stana Trepača bol vydražený za 500 eur a na rehabilitáciu v Adeli medical center poputuje aj vstupné či príspevky darované do pokladničky. Rebeku veľmi potešila pieseň od Dominiky Mirgovej Talizman, ktorú zaspievala špeciálne pre ňu. Celú sálu dojala skupina Itcha Pčelára Jamestown a najmä videoprojekcia mapujúca prvé krôčiky a pokroky dosiahnuté vďaka rehabilitáciám, ktorá si vyslúžila standing ovation.

„Snažíme sa podporovať benefície, pokiaľ nám to čas dovolí. Určite je dôležité hrať hudbu nielen za peniaze, ale robiť ju aj pre radosť a pokiaľ možno pomôcť ňou dobrej veci,“ povedal o svojej účasti na koncerte Samuel Tomeček.

Reklama

IMG_9428_resizeCelkovo sa na podujatí vybrala suma 6.160,25 eur, ktorá podľa vyjadrenia rodičov malej bojovníčky bude použitá na jej štvortýždňovú liečbu v Adeli centre.

 

-lt-

Populárne články