Connect with us

Kultúra

Braňo Jobus má animovaný videoklip k piesni Komisár Mrodge, bude aj seriál

Published

on

Reklama

Braňo Jobus napísal už dvanásť kníh, určených nielen pre deti, ale aj pre dospelých. K nim tento rok vydal pod hlavičkou Jobus Pubertus hudobný album s názvom Piesne o knihách Jobusových a zrodil sa už aj prvý videoklip k pesničke Komisár Mrodge. O jeho spracovanie sa postaral Jakub Kroner zo štúdia INOUT, známeho najmä vďaka Lokal TV. Obaja umelci predstavujú prostredníctvom videoklipu, ako bude vyzerať ich spoločný animovaný seriál s rovnomenným názvom. Projekt Jobus Pubertus predstaví svoje Piesne o Knihách Jobusových naživo ešte koncom roka na koncertoch v Bratislave a Novom Meste nad Váhom.

Reklama

Premýšľali ste niekedy nad tým, ako by mohli vyzerať Jobusove knihy na filmovom plátne? Už nemusíte, minimálne v prípade detektívneho príbehu Komisár Mrodge. Práve na základe tejto knihy vznikol prvý diel seriálu s rovnakým názvom, o ktorý sa postaral Jakub Króner so svojim tímom z INOUT. Aby fanúšikov nielen kníh Braňa Jobusa, ale aj jeho hudobnej tvorby naladili na tento počin, predstavili dnes prvý videoklip.

V hlavných úlohách vystupujú Komisár Mrodge, Ploštice, netopier Nehoslav, labuť Violette, prasa Armando a ďalšie postavičky, ktoré môžete poznať práve z tejto knihy Jobusovej. „Jakub sa sám rozhodol, že na základe mojej knihy komisár Mrodge natočí animovaný seriál. So svojim tímom z INOUT štúdia prečítali knihu a presne podľa nej natočili prvý diel seriálu. Som z toho nadšený. Doteraz to bol pre mňa nesplniteľný sen. Je to krásne poskladané puzzle,“ teší sa z novinky Braňo Jobus.

Reklama

IMG_8783_resize

Braňo Jobus je hudobník a spisovateľ, ktorý podľa vlastných slov nemá problém s nápadmi, ale s časom. Keď si niečo zaumieni a stanoví si termín, tak ho aj dodrží a zakaždým z toho vznikne pozoruhodné dielo. Tak tento rok nahral a vydal album Piesne o knihách Jobusových. Niekoľko z nich predstaví už v decembri na špeciálnych krstných koncertoch 15.12. v bratislavskom klube Randal a 17.12. v Blue Note v Novom Meste nad Váhom. „CD obsahuje piesne ako Komisár Mrodge, Červotoč Chrumo, Muflón Ancijáš, čiže presne podľa názvov mojich kníh. Okrem toho na týchto koncertoch predstavím aj dve nové knihy Tajná správa a Zvon. Premietneme aj pilotnú časť tohto animovaného seriálu Komisár Mrodge,“ pozýva Braňo Jobus do klubov.

Pre hudobníka samotného je najvzrušujúcejšie, keď ľudom prichádzajúcim na koncerty dokáže urobiť radosť. Ročne absolvuje Braňo Jobus stoosemdesiat koncertov a besied. Decembrové vystúpenia však budú úplne iné. „S Jobus Pubertus, kde hrá aj môj syn nacvičíme niekoľko piesní aj z tohto albumu o knihách, potom zahráme s Pánom Bratom oživený projekt Zahradné domčeky a na záver vystúpia Karpatské Chrbáty.“ Ak sa chcete dobre pripraviť na tento večer, navštívte aj stánku knihajobusova.sk. Lístky sa budú dať zakúpiť priamo na mieste v deň koncertu

-TS Edo Kopček/Grafika: Inout Studio/Foto: archív-

Populárne články