Connect with us

Novinky

Hokej: Havrani otočili zápas s Prievidzou a dostali sa na prvé miesto tabuľky

Published

on

Reklama

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany cestovali v sobotu 5. novembra na zápas s HC Prievidza a po víťazstve sa prepracovali na prvú priečku druholigovej A skupiny – Západ. Výhra Piešťancov sa pritom vôbec nerodila ľahko, keď po druhej časti hry prehrávali 2:1. Havrani však v poslednej tretine sériou troch gólov vývoj stretnutia otočili a zvíťazili v pomere 2:4. Odvetnú časť odštartujú naši hokejisti domácim zápasom s Dubnicou nad Váhom už v sobotu 12. novembra o 18.30.

Prvá polovica základnej časti sa pre ŠHK 37 Piešťany končí nadmieru dobre a na čele tabuľky majú po poslednom zápase trojbodový náskok pred HC Bratislava. Havrani začali zápas proti Prievidzi lepšie, keď skóre otvoril v 28 minúte 45 sekunde Daniel Ondrejka. Prievidžania dokázali gólmi Mjartana a Beňadika otočiť vývoj stretnutia a ich druhý presný zásah padol len 20 sekúnd pred koncom druhej časti hry. Gól do šatne našich hokejistov nepoložil, naopak ich vybičoval k lepšiemu výkonu. Obrat naštartoval v 47 minúte 57 sekunde Jakub Macháč a dvomi gólmi ho zavŕšil Marek Mihálik. Bratislavčania nastúpili v poslednom kole prvej časti ligy na ľade HK 91 Senica, ktorej po tretinách 0:1, 4:2 a 2:0 podľahli 6:3.

Reklama

Po odohratí 18 kôl základnej časti postupuje z každej skupiny 8 mužstiev a v rámci skupiny sa odohrá osemfinále systémom 1-8, 2-7,3-6, 4-5. Hrá sa na dve víťazné stretnutia. V štvrťfinále si zmerajú sily víťazi osemfinále medzi skupinami západ – východ systémom 1-4, 2-3 opäť na dve víťazné stretnutia, po ktorých bude nasledovať medzi postupujúcimi semifinálové a finálové zápasy. Baráž sa následne nehrá a obaja finalisti postupujú do Budiš prvej ligy.

Zostava ŠHK 37 Piešťany:
Kičina Matej, Filip Marko, Žitňanský Martin, Rybárik Jaroslav, Mihálik Marek, Ondrejka Daniel – Kolník Adrián, Macháč Jakub, Valo Ondrej, Kubo Martin, Hudec Filip – Polák Daniel, Blaško Marián, Osvald Frank John, Švancara Miroslav, Klčo Martin – Beník Šimon, Tolokonnikov Nikolai, Režný Zdenko,

Reklama

 

-lt/Zdroj a grafika: www.hockeyslovakia.sk, shk37piestany.sk, Piešťanskí Havrani/Foto: archív-

Populárne články