Connect with us

Šport

Záverečné kolo Piešťanského pohára v lesnom behu už túto nedeľu

Published

on

Reklama

V nedeľu 19. augusta 2012 sa to bude na Výtokoch od 9-tej hodiny hmýriť bežcami. Tretie záverečné kolo Piešťanského pohára v lesnom behu 2012 pod názvom Beh okolo Marhátu má naplánovaný štart už o 4 dni.

Predchádzajúcich troch ročníkov tohto lesného bežeckého dopoludnia sa zúčastnilo každoročne 80 až 120 pretekárov nielen z radov domácich nadšencov behu, ale aj známejších mien ako Ondrej Puškár (aktuálny držiteľ traťového rekordu) z AŠK Slávie Trnava, či Ľubomíra Maníková z AK Dubnica nad Váhom, alebo pravidelných účastníkov Jána Fábera zo Suchej nad Parnou, či Ervina Páleníka z Trenčína.

Reklama

[singlepic id=33874 w=320 h=240 float=right]Ako každý rok, aj tentokrát máme pripravené trate pre všetky vekové kategórie od detí predškolákov (150 m po lúke), cez žiacke kategórie na 800 m resp. 2000 m, juniorskú trať v dĺžke 5 km, až po hlavnú trať s parametrami 11,5 km a s prvýšením cca. 420 m popod vrchol nášho najbližšieho vyššieho kopca Marhátu. Týchto 11,5 km si môžu v nedeľu prejsť samozrejme aj turisti alebo menej zdatní bežci v kategórii Nordic walking, ktorá odštartuje ako prvá o 10-tej hodine. Po turistoch prídu na rad deti a výstrelom o jedenástej odštartuje hlavné bežecké pole.

Víťazov jednotlivých kategórií budú opäť čakať pekné odmeny a všetkých aj naše klasické občerstvenie. Na záver sčítame body zo všetkých troch podujatí, ktoré sme tohto roku zorganizovali a vyhodnotíme teda aj Piešťanský pohár v lesnom behu. Každý pretekár, ktorý absolvoval aspoň dva preteky obdrží zároveň tričko s mapkou všetkých pretekov.

Reklama

Tohtoročný Beh okolo Marhátu je zaradený aj do Malokarpatského pohára v lesnom behu, ktorého autorom a organizátorom je Peter Dolák a Trnavskej župnej bežeckej ligy, kde je garantom Luboš Ferenc, takže možno privítame aj viacej účastníkov práve z Bratislavy a Trnavy.

Pozývame všetkých, ktorí by si radi spríjemnili nedeľný deň pobytom v prírode, aby prišli, určite nebudú ľutovať. Bližšie informácie o tomto podujatí nájdete na našej stránke beh.yw.sk , kde sa zároveň máte možnosť aj prihlásiť.

Tešia sa na Vás organizátori z ŠBR Piešťany.

Populárne články