Connect with us

Šport

Moravcovej dcéra: Mama, prosím plávať!

Published

on

Reklama

Už tretíkrát odovzdáva svoje skúsenosti mladým slovenským talentom naša najlepšia plavkyňa Martina Moravcová. Na Letnom plaveckom kempe ani tento rok nechýba jej dcéra Karolínka, ktorá sa vo vode cíti veľmi dobre.

[singlepic id=33907 w=320 h=240 float=right]Držiteľka dvoch olympijských medailí sa po návrate z hier v Londýne, kde bola čestným hosťom, venuje mladým talentovaným plavcom. S finančnou podporou Nadácie Poštovej banky prebieha od 13. augusta v hoteli Sĺňava už tretí ročník Letného plaveckého kempu.

Reklama

„Pri starších deťoch už vieme rozoznať talenty, je tu niekoľko plaveckých nádejí. Ale ako so svojim talentom naložia je v ich rukách, pretože za úspechom sú hodiny driny. Takže talent na prácu je ďaleko dôležitejší,“ hovorí trénerka Martina Moravcová o svojich zverencoch. Mnohé z nich sa kempu zúčastňujú pravidelne.

Toto podujatie podľa bývalej reprezentantky supluje aj starostlivosť štátu o malých športovcov. Ako hovorí, finančná podpora športu zo strany štátu sa za posledné roky znížila asi o tretinu. Ostatné krajiny ju pritom zvyšujú.

Reklama

[singlepic id=33912 w=320 h=240 float=left]Martine Moravcovej účasť na londýnskej olympiáde nevyšla. V najbližšom období si chce užívať svoju úlohu matky. „Našu budúcnosť viacmenej spájame s Dallasom. Preto sa trénerstvu na Slovensku nemôžem venovať celoročne. Rodinná situácia mi umožňuje byť mamou na plný úväzok, preto si to chcem vychutnať,“ vysvetlila Moravcová a dodala: „Ak sa moja dcéra náhodou do toho obuje, tak nebudem sedieť na lavičke a do trénerskej činnosti sa určite zapojím.“

Malá Karolínka prišla počas tlačovej konferencie za mamou rovno z bazéna. „Prakticky aj ona vyrastá na tomto kempe. Pre ňu je plávanie niečo veľmi prirodzené. Vyslovene sa z vody teší a hovorí: Mama, prosím plávať,“ pochválila ju Martina.

Text a foto: Martin Palkovič

[nggallery id=1850]

Populárne články