Connect with us

Šport

Mladí Slováci vyhrávali 2:0. Kanada tesne pred koncom otočila

Published

on

Reklama

Ani v poslednom zápase Memoriálu Ivana Hlinku sa nepodarilo slovenskej hokejovej reprezentácii zvíťaziť. S rovesníkmi z Kanady prehrali na piešťanskom lade 2:3.

[singlepic id=33939 w=320 h=240 float=left]Slováci sa ujali vedenia už v druhej minúte presným zásahom Kristiána Horváta. Ďalší presný zásah padol tri minúty pred koncom druhej tretiny po zásahu Martina Ambroziho. Naši si držali vedenie až do 56:15, keď Ryan Kujawinski znížil na 2:1. Josh Morrissey vyrovnal tvrdou strelou v presilovej hre na 2:2. O dve minúty neskôr, kapitán, Sam Reinhart vsietil víťazný gól a tým dokonal kanadský obrat.

Reklama

„Chlapcom som pred zápasom povedal, aby hrali tak, aby ich hokej bavil, aby z neho mali radosť. Povedal som im, že keď budú hrať dobre, bude dobrý aj výsledok a to aj napriek dvom predchádzajúcim prehrám. Myslím si, že hráči dnes mali veľkú motiváciu, veď okrem súpera najzvučnejšieho mena tu boli ich kluboví tréneri, ale aj reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek. Napriek výsledku, dnes chlapci podali svoj najlepší výkon na turnaji, dve tretiny boli – dovolím si tvrdiť – lepším tímom,“ uviedol po zápase tréner Anton Bartánus.

O odchovancovi piešťanského hokeja Matejovi Svetlíkovi tréner povedal: „Matej splnil naše očakávania, samozrejme musí popracovať ako jeho kolegovia z obrany. Je ešte strašne veľa roboty čo nás čaká, musíme zlepšiť pohyb, techniku, myslenie naozaj veľa vecí čo chceme s chlapcami zmeniť, aby tie výsledky boli oveľa lepšie.“

Reklama

Slovákov čaká 17. augusta o 14.00 h zápas s USA. O deň neskôr o 15.00 h uvidíme v Piešťanoch súboj o tretie miesto alebo finále Memoriálu Ivana Hlinku.

Text: SZLH/red Foto: Mário Petlák

[nggallery id=1852]

Populárne články