Connect with us

Šport

Slovenskí hokejisti nestačili ani na Švajčiarov

Published

on

Reklama

Počas svojho druhého vystúpenia na Memoriáli Ivana Hlinku nedokázali mladí Slováci prekonať švajčiarskeho brankára. Zápas, ktorý sa uskutočnil 14. augusta na piešťanskom zimnom štadióne prehrali 0:4.

[singlepic id=33882 w=320 h=240 float=right]Hneď v úvode stretnutia mali Slováci ideálnu šancu dostať sa do vedenia, keď im bola ponúknutá presilovka o dvoch hráčov, no slabou efektivitou Slováci švajčiarskeho brankára  Aeberhardta neprekonali.  Ani na druhej strane nedokázali Švajčiari využiť presilovku.

Reklama

Skóre sa menilo v polovici úvodnej tretiny – hosťujúci Meier vystrelil z ľavého kruhu, do jeho strely ešte vložil hokejku pred bránou osamotený Brändli a Godla bol bezmocný. Vyrovnať mohol Lantoši, no jeho strela mierila len medzi betóny švajčiarskeho gólmana, ktorý tento priestor vykryl.  Pred koncom úvodnej tretiny strelili Švajčiari druhý gól, keď nahodený puk pred slovenského brankára hráči zatienili a Godla už nestihol zareagovať.  Na zmenu skóre nepomohli ani rošády v zostave, ktoré porobil tréner Bartánus, naopak Švajčiari v oslabení o dvoch hráčov v 27. minúte definitívne zlomili odpor mladých Slovákov. Tí sa už na výraznejší tlak nezmohli a v poslednej tretine podľa oficiálnej štatistiky dokonca vystrelili na švajčiarskeho brankára len jedinú strelu.

„To čo stačí týmto chlapcom v lige, absolútne nestačí na medzinárodnej scéne. Pokiaľ sa nezlepší práca v tréningovom procese v kluboch, pokiaľ títo chlapci nebudú na sebe intenzívnejšie pracovať, nedokážeme konkurovať súperom na medzinárodnej scéne.  Týždňové reprezentačné sústredenie pred medzinárodnou akciou nedokáže nahradiť  dlhodobý tréningový proces,“ povedal po zápase tréner našej hokejovej reprezentácie do 18 rokov Anton Bartánus.

Reklama

Mladí hokejisti budú potrebovať podporu z publika aj v dnešnom zápase proti Kanade, ktorá je už istým víťazom skupiny. Duel sa začína o 17.30 h.

Text: SZLH/red Foto: Mário Petlák

[nggallery id=1849]

Populárne články