Connect with us

Šport

Veslovanie: Začínajú majstrovstvá sveta aj s piešťanskou účasťou

Published

on

Reklama

V stredu 15. augusta začínajú v bulharskom Plovdive Majstrovstvá sveta juniorov a Majstrovstvá sveta seniorov neolympijských disciplín vo veslovaní, ktorých sa zúčastňujú aj veslári z Piešťan. V skife mužov ľahkých váh sa predstaví Lukáš Babač a v skife juniorov Richard Vančo.
Tohtoročným cieľom Lukáša Babača bola kvalifikácia na olympiádu. Má však smolu, že jeho disciplína skif ľahkých váh, nie je olympijská. Preto to skúšal medzi ťažkými skifármi, žiaľ neúspešne. Spolu s Richardom vyskúšali na poslednej kvalifikácii ešte šťastie v ťažkom dvojskife, avšak tiež bez postupovej radosti. Majstrovstvá sveta v Plovdive sú tak pre nich najvýznamnejším podujatím roka. Skúsený Lukáš Babač a mladá nádej Richard Vančo sa na tieto preteky pripravovali spoločne. Počas celého leta ste ich mohli vidieť ako sa „naháňajú“ po hladine Váhu.
[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=QNFLgQ1mKqU[/youtube]
Lukáša čaká rozjazda v stredu podvečer a Richarda vo štvrtok dopoludnia. Semifinálové jazdy sú na programe v piatok a v sobotu. Finále, snáď aj z piešťanskou účasťou, sa koná v nedeľu. Pretekov sa v súčte všetkých disciplín zúčastňuje skoro 1000 pretekárov z 57 krajín.
Autor: ht Video: youtube.com

Reklama

Populárne články