Connect with us

Šport

Vyhasnuté hviezdy porazili Výber z Trnavy. Padol aj gól do vlastnej

Published

on

Reklama

V sobotu 21. júla bolo futbalové ihrisko v Dolnom Lopašove dejiskom nezvyčajného zápasu. Nastúpili v ňom proti sebe bývalí a budúci futbalisti poslednej regionálnej ligy.

[singlepic id=33104 w=320 h=240 float=left]Domáce mužstvo Vyhasnuté hviezdy Dolného Lopašova sa skladá z hráčov každého veku, ktorí už zavesili kopačky na klinec a chodia si zahrať futbal len rekreačne. Vyzývateľom bol tím Výber z Trnavy, ktorý pozostáva z mladých chalanov, ktorých snom je prihlásiť sa v sezóne 2013/2014 na vlastné náklady do poslednej ligy a zabojovať v nej zo všetkých síl o predposlednú priečku. Pre hostí z Trnavy to bol historicky prvý oficiálny priateľský zápas.

Reklama

Tomuto výnimočnému duelu predchádzali veľké obavy z počasia, ale po výdatnom nočnom daždi vyšlo slnko a trávnik už nemohol byť ani lepšie pripravený. Na tribúne sa stretla početná skupina fanúšikov z oboch táborov. Rozhodca stretnutia Peter Julíny odpískal štart a domáci v oranžovo-čiernych dresoch hneď v prvých piatich minútach dostali ružovo-čiernych Trnavákov pod veľký tlak. Vyhasnuté hviezdy však gól nedokázali dať a po skrumáži v penaltovom území musel ich brankár Marián Barton vyťahovať zo siete gól z kopačky Paľka Ďuračku, ktorý nádhernou strelou pri tyč rozvlnil sieť brány. Škoda však, že vlastnej.

[singlepic id=33107 w=320 h=240 float=left]V ďalšom priebehu stretnutia sa presadil Martin Maška z domáceho celku a bolo vyrovnané. V závere prvého polčasu po slabom výkone, absencii stredopoliarov a evidentnej nezohranosti Vyhasnutých hviezd prišlo trpké sklamanie v podobe upravenia stavu Alexandrom Pavelkom na 1:2.

Reklama

Polčasová prestávka ukázala futbalové skúsenosti domáceho celku a schopnosť takticky reagovať na priebeh stretnutia. Do druhého polčasu nastúpila výborne fungujúca obrana na čele s Rudkom Kotrbom. Celé mužstvo si vstúpilo do svedomia a poctivo bránilo súperových hráčov. Úpadok Výberu z Trnavy začal onedlho, keď premenil penaltu domáci Ján Mačica. Hostia si tiež skúsili ako chutí strieľať z pokutového kopu, ale po výbornom zákroku Mariána Bartona im ostali len oči pre plač.

[singlepic id=33108 w=320 h=240 float=left]Minútu na to Vyhasnuté hviezdy vyhrávali už 3:2, keď prudkú strelu dravého Ľuba Matušáka dopravil efektnou pätičkou do brány Peter ,,Čučo“ Motúz. Značne vyčerpaným súperom sa podarilo viackrát ohroziť výsledok, ale nastrelené dve brvná a dve tyče im brali aj posledné nádeje na obrat v zápase. Na druhej strane sa presadil strelou pod brvno čierny kôň zápasu Maška na 4:2. Desať minút pred koncom uzavrel konto zápasu, po krásnej prihrávke od Jaroslava Tomiša, prudkou strelou meninový oslávenec Daniel Motúz a bolo po zápase.

Hostia sa snažili zo všetkých síl zvrátiť skóre, ale konečný hvizd rozhodcu uzavrel toto priateľské stretnutie výsledkom 5:2 pre domácich. Z kádra hostí si v zápase nebolo možné nevšimnúť heroický výkon Erika Durkota, ktorému sekundovali Rastislav Petráš, Marko Viskupič a ďalšie vedúce postavy, na ktorých chce tento ambiciózny tím stavať.

Celé stretnutie sa nieslo v kamarátskom duchu a táto nálada pokračovala až do neskorej noci na následnej afterparty v útrobách kultúrneho domu, kde bolo pripravené bohaté pohostenie. Reakcie oboch celkov na zápas boli pozitívne a keďže sa vďaka tomuto športovému počinu vytvorilo nové kamarátstvo medzi tímami je možné, že onedlho sa bude konať odveta.

Chalanom z Trnavy držíme palce aby sa im podarilo uskutočniť ich pôsobenie v poslednej lige a Vyhasnuté hviezdy Dolného Lopašova netrpezlivo čakajú na nejakého ďalšieho vyzývateľa z rád neaktívnych futbalistov, ktorý by sa pokúsil prelomiť ich jednozápasovú víťaznú sériu.

Text a foto: Jakub Tomiš

Populárne články