Connect with us

Šport

Čajky začnú extraligu zápasom s BK Petržalka

Published

on

Reklama

Na domácej pôde odohrajú Piešťanské čajky svoj premiérový zápas v ženskej basketbalovej extralige 22. septembra.

[singlepic id=32449 w=320 h=240 float=left]Telocvičňa Gymnázia Pierra de Coubertina bude dejiskom prvého stretnutia dvoch nováčikov v najvyššej slovenskej súťaži. Zatiaľčo účasť v nej potvrdili Piešťanské čajky už dávnejšie, BK Petržalka ju oznámila na poslednú chvíľu. Tento tím totiž postúpil z I. ligy, ale nemal dostatok finančných prostriedkov. Nakoniec sa ich však podarilo zohnať.

Reklama

Piešťanské čajky sú novozaloženým tímom, v ktorom hrajú bývalé aj súčasné reprezentantky. Povedie ich úspešný tréner slovenských reprezentačných výberov dievčat Martin Pospíšil.  Výkonným riaditeľom je bývalý šéf BKM Piešťany Miloš Drgoň.

REKLAMA

Reklama

Camping Pullman - neseďte doma, príďte k nám

Okrem najlepších slovenských družstiev ako sú Good Angels Košice alebo MBK Ružomberok možno uvidíme v Piešťanoch aj najlepšie maďarské ženské basketbalové tímy. Zástupcovia najvyšších národných súťaží totiž rokujú a vytvorení jednej spoločnej.

„Naďalej prebiehajú rokovania s Maďarskou basketbalovou federáciou. Prípadné dohodnuté podmienky a navrhnutý model súťaže bude predmetom rokovania Sekcie Extraligy žien po obdržaní oficiálneho návrhu z maďarskej strany. Pripravovaný návrh spoločnej súťaže nezasahuje do programu základnej časti súťaže,“ informoval Juraj Panák zo Slovenskej basketbalovej asociácie.

Text: Martin Palkovič

Populárne články