Connect with us

Šport

Vodní lyžiari majú za sebou majstrovstvá Európy i Slovenska

Published

on

Reklama

V reprezentácii SR vo vodnom lyžovaní, ktorá sa zúčastnila Majstrovstiev Euroafrickej zóny juniorov a dofénov vo Francúzskom Nemours boli aj traja pretekári z piešťanského klubu vodného lyžovania Zuzana Oravcová, Jakub Oravec a Adam Masár. Naše trio sa vo veľkej konkurencii 140 pretekárov z 24 štátov na svojej premiére veľkých pretekov ako sú ME nestratilo.

[singlepic id=46930 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Najlepšie výsledky dosiahli Piešťanci v akrobatickej jazde keď Jakub Oravec obsadil 15. miesto a Adam Masár v tesnom závese skončil na 16. mieste. Zuzana Oravcová bola 21. V skokoch sa z našich najlepšie umiestnila Zuzana Oravcová na 11. mieste.

Adam Masár si svojim osobným rekordom 24,5 m vybojoval 23. miesto a Jakub Oravec skončil 28. V slalome bol Oravec 23. Oravcová a Masár skončili rovnako na 27. mieste.

Reklama

O týždeň po ME sa na Sĺňave uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v tej istej kategórii, kde naši vodní lyžiari získali tituly vo všetkých kategóriách. Zuzana Oravcová suverénne zvíťazila vo všetkých troch disciplínach, Jakub Oravec získal tituly v slalome a akrobatickej jazde a Adam Masár sa stal Majstrom Slovenska v skokoch.

Z ďalších domácich pretekárov získali ešte Samuel Oravec 3. miesto v trikoch a Marián Danáš  3. miesto v slalome. Majstrovstvá Slovenska boli zároveň posledným kolom Slovenského pohára. V jeho celkom súčte sa v kategórii Open Milan Kičin umiestnil na 3. mieste, Zuzana Oravcová zvíťazila v kategórii do 12 rokov a  na 3. mieste sa po prvý krát umiestnila aj začínajúca lyžiarka Ester Oravcová. Peter Oravec získal v tej istej kategórii chlapcov svoje prvé ocenenie a skončil na 2. mieste.

Další odchovanec piešťanského klubu Nikolas Wolf je práve účastníkom Majstrovstiev Európy juniorov za vlekom v Poľskom Sczeczinku. Dúfame, že sa podarí dosiahnuť dobré umiestnenie.

Našich pretekárov ešte čakajú koncom septembra otvorené Majstrovstvá ČR a SR v Neratoviciach pri Prahe.

[nggallery id=2485]

Text a foto: Ivan Oravec

Populárne články