Connect with us

Šport

Vodné pólo: Dievčatá na Európskych hrách zatiaľ s dvomi víťazstvami

Published

on

Reklama

Slovenské vodnopólové reprezentantky, kde sú aj štyri piešťanské hráčky, majú za sebou na Európskych hrách tri zápasy. Ich doterajšia bilancia je jedna prehra a dve víťazstvá. Chlapci kadeti spolu s našim Romanom Klampárom majú po víkende na konte jednu výhru a jednu prehru. Dnes ich čaká záverečný súboj v skupine proti Španielom.

Družstvo vodných pólistiek začalo svoje účinkovanie v Baku už v piatok popoludní. Slovenský tím kadetiek (do 17 rokov) neuspel vo svojom prvom zápase základnej B-skupiny, keď vysoko favorizovaným rovesníčkam z Ruska podľahol 4:13. Družstvo pod vedením trénera Milana Henkricha v úvodnej štvrtine dokázalo vyrovnať na 1:1 a v druhej časti skorigovať na 2:3, no mladé Rusky postupne zvyšovali svoj náskok. Dva góly slovenského výberu dosiahla Miroslava Stankovianska, po jednom pridali Karin Kačková a Simona Pažická.

Reklama

„Musím pochváliť dievčatá, lebo predviedli bojovný výkon. Výsledok 4:13 je pre nás veľmi prijateľný, je to až nad očakávanie. Doteraz sme so súperkami tohto rangu prehrávali minimálne o desať gólov. Rusko je rovnako ako ďalšie krajiny z prvej šestky v Európe niekde inde ako my, jeho hráčky sú o dve triedy lepšie. Zázraky v súboji s nimi nemôžeme čakať. Zápas je pre nás pozitívnym prvým krokom na turnaji. Čakajú nás teraz zápasy so Srbskom a Francúzskom, v ktorých by sme chceli uspieť. Rady by sme uhrali minimálne štvrté miesto v skupine,“ zhodnotila súboj vedúca slovenskej dievčenskej vodnopólovej reprezentácie Ivana Mihalkovičová.

poloV sobotu sa obe slovenské družstvá stretli zo súpermi zo Srbska. Slovenské vodnopólové reprezentantky do 17 rokov si na I. európskych hrách v azerbajdžanskom Baku pripísali na konto prvé víťazstvo, keď po veľkom obrate zdolali v sobotňajšom dueli základnej B-skupiny rovesníčky zo Srbska tesne 9:8. Slovenky pred záverečnou štvrtinou prehrávali o tri góly 4:7 a neskôr počas nej aj 6:8, no šnúrou troch presných zásahov sa napokon tešili z víťazstva. Víťazný gól slovenského výberu strelila tri minúty pred koncom Patrícia Krivdová.

Reklama

Výsledok – dievčatá, B-skupina: Srbsko – Slovensko 8:9 (1:0, 2:1, 4:3, 1:5). Góly SR: Krivdová a Rybanská po 2, Baranovičová, Kačková, Kováčiková, Kurucová a Stankovianska po 1

Slovenskí vodnopóloví reprezentanti do 17 rokov nezvládli úvodný zápas v D-skupine, keď podľahli na rovesníkom zo Srbska 5:14. Mladí Slováci zaostávali už po úvodnej osemminútovke o štyri góly (1:5) a rozdiel v skóre neustále narastal. Najlepším strelcom SR bol Adam Furman s tromi presnými zásahmi.
Výsledok – chlapci, D-skupina: Srbsko – Slovensko 14:5 (5:1, 1:0, 4:2, 4:2) . Góly SR: Furman 3, Baran a Mitruk po 1.

V nedeľu si slovenské vodnopólistky v treťom zápase na turnaji poradili s Francúzkami 9:5. Najlepšou strelkyňou SR bola Patrícia Krivdová so štyrmi presnými zásahmi.
Výsledok – dievčatá, B-skupina: Slovensko – Francúzsko 9:5 (5:0, 1:1, 2:2, 1:2). Góly SR: Krivdová 4, Majlathová, Stankovianska, Rybanská, Kováčiková a Baranovičová po 1. Zostava SR: Stehlíková, Stručková – Kováčiková, Kurucová, Baranovičová, Junasová, S. Pažická, Kačková, Krivdová, Stankovianska, Rybanská, Majlathová, Bergerová.

Z víťazstva sa tešil aj kadetský tím. Ten po sobotňajšej prehre so Srbskom presvedčivo zdolal Maltu 15:8. Slovenskí reprezentanti položili základ svojho víťazstva už v prvej štvrtine duelu, uspeli v nej 6:1. Najlepším strelcom SR bol Michal Úradník so štyrmi presnými zásahmi.
Výsledok – chlapci, D-skupina: Malta – Slovensko 8:15 (1:6, 4:2, 0:2, 3:5). Góly SR: M. Úradník 4, Kocák, Orem, Baran, Čaraj a Furman po 2, Mitruk 1. Zostava SR: J. Úradník, Klampár – Čaraj, Kováčik, Baran, Mitruk, Barger, Furman, Orem, Grivalský, Rybnikár, M. Úradník, Kocák.

Oba slovenské tímy si dnes zmerajú sily so španielskymi družstvami. Pre chlapcov je to záverečné vystúpenie v skupine. Dievčatá čakajú v utorok ešte Talianky. Zverenky trénera Milana Henkricha nastúpia v pondelok proti Španielkam a v utorok si vo svojom záverečnom vystúpení v B-skupine zmerajú sily s Taliankami.
SOV/red

Populárne články