Connect with us

Šport

Moravanci predstavili rýchlostnú kanoistiku na Paráde

Published

on

Reklama

V sobotu 6. júna sa konala na Zelenej Vode v Novom Meste nad Váhom akcia pri príležitosti Medzinárodného dňa detí pod názvom – PARÁDA. Išlo už o 6. ročník akcie zameranej na prezentáciu paraolympijských športov širšej verejnosti. Všetci zúčastnení si mohli jednotlivé športy aj vyskúšať.
!cid_53D3B339-7A5C-4199-86A3-96ED4DC5AA01
Športový klub KAJAK z Moravian nad Váhom, zastúpený Igorom a Filipom Valom tu spolu s Oliverom Koczkasom a Katkou Ujváriovou predstavili rýchlostnú kanoistiku ako nový paralympijský šport, ktorý bude zastúpený už na najbližších Olympijských hrách v Rio de Janeiro. Parakanoe a parakajak prišli za telesne postihnutých predviesť Gábor Nagy so svojou trénerkou Katarínou Ujváriovou a Miroslav Stašák, ktorý trénuje pod vedením Ľubomíra Hagaru.

!cid_5F00DC23-9E93-4C12-BCC2-6CD498B0497C

Reklama

ŠK KAJAK je už od svojho založenia známy svojou filozofiou, že šport by mal byť pre deti a nie deti by tu mali byť pre šport. Preto je len prirodzené, že sa rozhodli svoju činnosť zamerať aj smerom k telesne postihnutým ľuďom. Ide nielen o to, ukázať im, že ich možnosti sú oveľa širšie ako sa na prvý pohľad môže zdať, ale aj čo najviac ich začleniť medzi ostaných. A na druhej strane ukázať súčasným mladým ľuďom, že pomoc by nám mala byť prirodzená, že ľudia s telesným hendikepom sú takí istí ako my.

ŠK KAJAK v súčasnosti pripravuje vo svojom klube podmienky aj pre telesne postihnutých záujemcov či už deti alebo dospelých, ktorí sa neboja vody a radi skúšajú nové veci.

Reklama

V spolupráci so Slovenským paralympijským zväzom ŠK Kajak Moravany nad Váhom pripravuje nové projekty zamerané na propagáciu rýchlostnej kanoistiky medzi zdravotne postihnutými s víziou hľadania potencionálnych športovcov pre rozvoj tejto novej paralympijskej disciplíny.

-sv-

Populárne články