Connect with us

Šport

Veslovanie: Piešťanci žačali halovú sezónu v Přerově

Published

on

Reklama

V sobotu 16. novembra sa konalo v Přerově prvé kolo Českého pohára vo veslovaní na veslárskom trenažéri. Český pohár sa skladá zo štyroch kôl, z ktorých sa môžu pretekári na základe časov kvalifikovať na Majstrovstvá Českej republiky na veslárskych trenažéroch. Na pretekoch nechýbali ani zástupcovia piešťanského veslárskeho klubu VK Sĺňava Piešťany.

[singlepic id=48943 w= h= float=left] Najpočetnejšia bola kategória dorastencov, kde sa predstavilo až 48 pretekárov. Piešťanec Michal Bačkády v nej obsadil slušné 11. miesto. Medzi juniormi obsadili naši veslári miesta tesne za stupňami víťazov, keď medzi dievčatami doveslovala štvrtá Barbora Benková a medzi chlapcami Ondrej Kovačovič. Klaudia Čamborová skončila v ženskej kategórii na 7. mieste.

Reklama

Najviac sa darilo piešťanským mužom pretekajúcim za ľahké váhy (do 75 kg). Lukáš Babač obsadil v čase 6:25,4 2. miesto o 1,6 sekundy za Alešom Suským z SVK Břeclav. O 0,4 sekundy Lukášom skončil na treťom mieste Piešťanec Richard Vančo, ktorý však vesloval za český klub Slávia Praha. Na piatom mieste dovesloval jeho brat Matúš Vančo, tiež reprezentujúci Sláviu Praha. Na šiestom mieste skončil Matej Šmída (FTVŠ UK Bratislava). Medzi veteránmi sa presadil Pavol Taraba starší, keď v kategórii 50-59 ročných skončil na druhom mieste, pričom  na víťaza stratil 1,1 sekundy.

Najbližšie sa piešťanskí pretekári predstavia doma. Pozrieť sa na ich výkony a povzbudiť ich budete môcť 2. februára, keď sa v športovej hale Gymnázia Pierra de Coubertina uskutoční trenažérová regata o Pohár Sĺňavy.

Reklama

Autor: mv Foto: Ondrej Kovačovič

Populárne články