Connect with us

Šport

Futsal: Dragons remizovali s KSF Žilina

Published

on

Reklama

Vo štvrtom kole a zároveň v treťom domácom zápase v rade privítali piešťanskí Draci na svojej palubovke KSF Doxx Žilinu, ktorá sa predviedla na palubovke v plnej zbroji.

[singlepic id=48946 w= h= float=center]

Reklama

Foto: Mário Petlák

Vstup do stretnutia vyšiel Drakom na výbornú, keď už v 2. min. otvoril skóre stretnutia Klas po individuálnej akcii. To však nebolo na úvod všetko a o 2 min. neskôr pridal druhý gól Směřička, keď dorážal strelu Pyšného. V zápase bolo vidno, že domáci zvolili správnu taktiku na súpera. Šance boli na jednej aj druhej strane. V polovici prvého dejstva dostali domáci hráči studenú sprchu od hosťujúceho Voleka v podobe dvoch gólov a razom bolo vyrovnané. Až do konca polčasu sa hra prelínala zo strany na stranu a diváci mali možnosť vidieť najmä taktický boj. V 18. min. išli Draci už tretíkrát do vedenia po peknej kombinácii Trebatický – Směřička, keď využili zlú rozohrávku hostí na polovici ihriska. Vedenie nevydržalo dlho a už o minútu vyrovnával Ťažký.

Reklama

Pred vstupom do druhého dejstva panovali obavy, keďže naposledy sa v úvodných minútach lámal chlieb a rozhodlo sa o zápase. Tentoraz však boli Piešťanci pozorní a súpera sa snažili držať na dištanc. Ale boli to hostia, ktorí prví ohrozili svätyňu Bobockého, ktorý skvelým zákrokom vymazal Voleka. Potom prišli šance na opačnej strane. Najskôr Líška ponúkol Bobockému loptu pred odkrytú bránu, ale ten v páde netrafil. Následne sa pred Juhásom ocitol osamotený Trebatický, no tiež neuspel. Po dlhých minútach sa k slovu dostali hostia, keď zachytili črtajúci sa protiútok Klasa. V prečíslení si poradili a Halama dostal Žilinu prvý raz do vedenia. V závere sa domáci rozhodli pre hru bez brankára. Bobocký svoju prvú šancu na vyrovnanie nevyužil, ale svoje zaváhanie napravil iba 32 sekúnd pred klaksónom, keď strelou pomedzi nohy Juhása zabezpečil Drakom zaslúžený bod. Domáci však mohli aj vyhrať, ale Halás iba desať sekúnd pred koncom z otočky opečiatkoval žrď.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R5r2ednnYMM[/youtube]

„Konečne sa nám podarilo bodovať! Úvod zápasu sme mali ako z krásneho sna. Keď svietilo na tabuli 2:0, tak som veril tomu, že dnes sa na nás konečne usmeje štastie a v zápase budeme diktovať tempo hry my a dokážeme, že na dno tabuiľky nepatríme. Žiaľ, opäť sme si nechali vedenie ujsť v priebehu dvoch minút dvomi lacnými gólmi. V druhom polčase si dovolím povedať, že sme boli lepším súperom. Bohužiaľ, šance, ktoré sme mali sme nedokázali premeniť a Doxx trestal. V záverečnej power- play sme do toho vsadili všetko. 30s pred koncom nám to tam našťastie padlo a dokonca mať ešte trochu šťastia, tak strela Halása skončí v bráne a nie na žrdi. Som však spokojný s odvedeným výkonom každého hráča. Počas celého zápasu sme súpera držali často na dištanc a tým sme mu znemožňovali tvoriť hru a dostávať sa do vyložených gólových príležitostí,“ zhodnotil R. Bobocký.

Piešťany Dragons Podolie – KSF Doxx Žilina 4:4 (3:3)

Góly: Směřička 2, Klas, R. Bobocký – Volek 2, Ťažký, Halama

Žk: Gavrilov

Zostava Dragons: Kyselica, Bobocký I. – Bobocký R., Směřička, Halás, Pyšný, Šimor, Klas, Makara, Trebatický, Líška

Zostava Dragons: Juhás – Volek, Gavrilov, Povinec, Šimček, Wtorek, Ťažký, Holák, Frko, Tkáčik, Kvoelka, Halama

Rozhodcovia: Rogoň, Matula

Počet divákov: 40

Text: Martin Směřička Foto: Mário Petlák

Populárne články