Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky po prvý raz zdolali Šamorín

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky privítali v sobotu 16. novembra na domácej palubovke družstvo ŠBK Šamorín v zápase započítavanom do MEL aj slovenskej extraligy. Po dramatickom priebehu, tesnom priebehu, rozhodla o víťazovi posledná štvrtina, ktorú zvládli lepšie domáce basketbalistky. Za Čajky nastúpila nová posila Kanaďanka Tamara Tatham, chýbala však zranená Romana Stehlíková, ktorá bude pauzovať minimálne mesiac.

[singlepic id=47984 w=560 h=385 float=center]

Reklama

Piešťanské Čajky nad súperkami zo Šamorína ešte nevyhrali, a tak pri aktuálnej forme mali jedinečnú príležitosť tento fakt zmeniť.  V úvodnej štvrtine boli o dva body lepšie hosťujúce basketbalistky (14:16), v druhej naopak domáce hráčky. Polčas tak skončil nerozhodne 34:34.

V tretej štvrtine sa zdalo, že Šamorínčanky získali dôležitý päťbodový náskok na Čajky, ktorý môže byť rozhodujúci. Avšak domáce hnané skvelým publikom v poslednej štvrtine predviedli výbornú hru okorenenú dvadsiatimidvomi bodmi a taktiež výbornú obranu, keď súperkám dovolili streliť iba päť bodov. Konečný stav stretnutia 68:56.

Reklama

„Dievčatá v kľúčovom momente splnili presne to, čo bolo stanovené v našom hernom pláne. Dokázali sme kľúčové hráčky Šamorína udržať na primeranej bodovej produkcii, no predovšetkým sme donútili našou kvalitnou obrannou hrou súperky k 24 stratám. Víťazstvo nás veľmi teší, pretože sme dokázali poraziť Šamorín tímovou prácou,“ zhodnotil stretnutie domáci tréner Martin Pospíšil.

Autor: ht Ilustračné foto: T. Hudcovič

Populárne články