Connect with us

Šport

Veslovanie: Lukáš Babač vyhral majstrovstvá ČR, Vančo tretí

Published

on

Reklama

Trojica veslárov z piešťanskej Sĺňavy sa počas víkendu 1. a 2. septembra zúčastnila Majstrovstiev Českej  republiky v Račiciach a počínala si viac ako výborne. Lukáš Babač sa stal majstrom Českej republiky v skife mužov. Na stupni víťazov mu robil spoločnosť aj junior Richard Vančo, ktorý skončil medzi mužmi tretí. Matúš Vančo obsadil v mužskom skife ľahkých váh nepopulárnu štvrtú priečku.

Reklama

Po majstrovstvách sveta v neolympijských disciplínach a majstrovstvách sveta juniorov v bulharskom Plovdive, kde Lukáš Babač skončil v skife mužov ľahkých váh desiaty a Richard Vančo v skife juniorov siedmy, čakala počas uplynulého víkendu konfrontácia piešťanských veslárov v Račiach s Ondrejom Synkom druhým skifárom z londýnskej olympiády a juniorom Michalom Plocekom, ktorý sa stal v Plovdive majstrom sveta v skife. Zaujímavo dopadli už rozjazdy, keď sa Synekovi, ktorý si po olympiáde dal od veslovania pauzu, nepodarilo postúpiť z rozjázd do finále. V ňom trojica Babač, Vanco, Plocek výrazne predčila ostatných súperov. Lukáš Babač od štartu viedol a vypracoval si výrazný náskok v očakávaní, že Plocek bude útočiť už od štartu, čo sa však nekonalo. Richard Vančo naopak vesloval poboku majstra sveta a počas tretej päťstovky si naňho vypracoval mierny náskok. Záver bol dramatický. O víťazstve Lukáša Babača nebolo pochýb, avšak Plocek sa dotiahol na Vanča a o druhom mieste rozhodla desatina sekundy. Žiaľ v neprospech piešťanského veslára.

Lukáš Babač vesloval aj kráľovskej disciplíne osemveslíc, keď loď ktorej bol členom vybojovala druhé miesto za víťaznou posádkou Dukly Praha.

Reklama

Lukáša Babača a Richarda Vanča najbližšie čakajú o dva týždne 14.-16. septembra Majstrovstvá Európy v Taliansku. Piešťanská dvojica sa predstaví v disciplíne dvojskif mužov ľahkých váh.

Autor: ht Foto: T. Hudcovič

REKLAMA

Populárne články