Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky ani v druhom dueli nestačili na Sokol Hradec Králové

Published

on

Reklama

Po sobotňajšej prehre Čajok v prvom domácom prípravnom zápase proti  Sokolu Hradec Králové 67:73, nasledovala v nedeľu 2. septembra odveta. Piešťanské Čajky v nej opäť ťahali za kratší koniec.

Na úvod tréner Pospíšil pozmenil základnú zostavu, no obraz prvej štvrtiny bol obdobný ako v sobotu a hráčky českého extraligového klubu z Hradca Králové opäť získali pohodlný 13 bodový náskok. Piešťanky sa síce snažili a bojovali, avšak veľa ich pokusov priam vypadlo z koša. Pred veľkou prestávkou bol stav 27:37. Tretiu štvrtinu začali české basketbalistky výborne a šnúrou 15 bodov urobili rozhodujúci trhák. Zápas sa potom už len dohrával a skončil 50:84.

Reklama

„Tento víkend bol pre nás mimoriadne prospešný. Hradec charakterizuje agresívna, rýchla hra čo v tomto dvojzápase jasne ukázal. My sme v niektorých úsekoch naznačili schopnosť prispôbiť sa tomuto modernému trendu, no chýbala stabilita. Nieketoré hráčky odohrali prvé takéto náročné zápasy v celej kariére, čo bolo na ich hre vidieť a z toho vyplývali naivné chyby, ktoré na takejto úrovni nemajú miesto. Na súperovi bolo cítiť, že sú vedené skúseným reprezentačným tandemom Mišurová, Hartigová čím ich hra dostávala tvár. Sme na začiatku cesty a k napredovaniu potrebujeme práve taketo zápasy, ktoré nás môžu posunúť vykonnostne hore,“ konštatoval po zápase tréner Čajok Martin Pospíšil.
„Určite treba naďalej pracovať na kondičnej príprave a aj súhra družstva bude stále lepšia, veď dievčatá hrali spolu ešte len tretí zápas. Treba byť trpezlivý a naďalej poctivo pracovať,“ doplnil jeho slová výkonný riaditeľ tímu Miloš Drgoň.

Piešťanské Čajky čaká už koncom tohto týždňa (7.-9.9.) ďalšia skúška pripravenosti, keď na domácej palubovke absolvujú medzinárodný turnaj, na ktorom sa predstavia družstvá Good Angels Košice, Valosun Brno a Enisej Krasnojarsk.

Reklama

Piešťanské Čajky – Sokol Hradec Králové 50:84 (38:62, 27:37, 15:21)

¼: 15:21, 12:16, 11:25, 12:22

Zostava a body Piešťanských Čajok: Malinková 5, Baburová 2, Krč-Turbová 7, Dudášová 10, Zentková 6, (Pilátová 3, Felixová 11, Stanková 2, Horvátová 2, Dubeňová 2)

[nggallery id=1880]
Autor: dh Foto: M. Palkovič

Populárne články