Connect with us

Šport

Veslára Babača čaká ťažký boj

Published

on

Reklama

Piešťanský veslár Lukáš Babač začína v nedeľu 28. augusta na majstrovstvách sveta v slovinskom Blede  boj o olympijskú miestenku. Vicemajster z minuloročných majstrovstiev sveta v skife ľahkých váh to však vôbec nebude mať jednoduché. Jeho disciplína skif ľahkých váh nie je totiž olympijskou, a tak skúša vybojovať si právo účasti v Londýne medzi ťažkými skifármi.
[singlepic id=12365 w=320 h=240 float=left]Pre účasť na budúcoročnom športovom sviatku potrebuje skončiť do jedenásteho miesta. Žreb už v rozjadze pridelil Lukášovi najťažšieho súpera, minuloročného majstra sveta Ondreja Syneka z Českej republiky. Do štvrťfinále však postupujú zo šesťčlennej  rozjazdy priamo tri lode, ostatní musia ešte zabojovať v opravných jazdách. Zverencovi Václava Kacířa by vyhovoval „povietor“ a podľa možností veľké vlny, na ktoré je zvyknutý a zvláda ich vďaka svojej dobrej technike.
Keď sme sa s Lukášom rozprávali pred odchodom do Slovinska, nechcel príliš prorokovať, ako skončí. Nepozná totiž všetkých súperov v tejto disciplíne, ale v každom prípade potvrdil, že splnenie jeho cieľa bude veľmi ťažkým orieškom. O to väčšia by bola radosť ak by sa to podarilo.
Tento rok sa Lukáš Babač zúčastnil na dvoch pretekoch Svetového pohára. V Mníchove došiel  štrnásty a v Luzerne devätnásty. Celú prípravu na majstrovstvá sveta absolvoval na domácej vode v Piešťanoch. Držíme teda palce v prvom preteku, ktorý je naplánovaný v nedeľu 28. augusta o 15.00 h.

Autor: th

Reklama

Populárne články