Connect with us

Šport

Veslár Babač postúpil do štvrťfinále, nádej na olympiádu žije

Published

on

Reklama

Nádej na olympijskú miestenku pre piešťanského veslára Lukáša Babača stále žije. Životným pretekom bude pre Lukáša štvrťfinále, ktoré sa pôjde v stredu 31. augusta.

[singlepic id=12365 w=320 h=240 float=right]Na aktuálnych majstrovstvách sveta v slovinskom Blede sa prvý raz predstavil medzi „ťažkými“ skifármi v nedeľu 28. augusta. Z každej rozjazdy do štvrťfinále postupovali v najsilnejšie obsadenej disciplíne majstrovstiev sveta tri lode. Lukáš však prišiel štvrtý, keď jeho rozjazdu vyhral úradujúci svetový šampión Čech Ondrej Synek, preto musel dnes absolvovať opravnú jazdu. V nej mu boli súpermi Valentinos Sofokleous z Cypru, Haeidr Hamarasheid z Iraku, Paul Etia Ndoumre z Kamerunu, Leopoldo Sansone z Talianska a Kelvin Bwibo z Kene. Do štvrťfinále podľa kľúča postupovali dve lode.

Reklama

Po prvých 500 metroch, z dvojkilometrovej veslárskej trate, bol Lukáš Babač na nepostupovej tretej priečke. Na kilometri už bol druhý, ale v tesnom závese vesloval taliansky pretekár. Pretek sa lámal na začiatku druhej polovice, keď Leopoldo Sansone výrazne stratil a prepadol sa až na štvrtú priečku. Lukáš Babač naďalej vesloval druhý za od štartu vedúcim Cyperčanom Valentinosom Sofokleousom a 500 metrov pred cieľom mal na tretieho Iračana Hamarasheida pohodlný náskok viac ako 7,5 sekundy. Ten si už ustrážil a postúpil do ďalších bojov o čo najlepšie umiestnenie.

Najdôležitejším pretekom majstrovstiev sveta bude pre Lukáša štvrťfinále. Z neho postupujú do semifinále z každej jazdy tri lode. Ak by sa mu podarilo postúpiť medzi dvanásť najlepších veslárov sveta a potom poraziť vo finálových jazdách aspoň jedného z nich, splnil by sa mu sen o olympiáde.

Reklama

Autor: ht

Populárne články