Connect with us

Šport

V Piešťanoch štartuje futsalová liga

Published

on

Reklama

Vďaka športovcom z obce Podolie, sa do Piešťan presťahovala druhá najvyššia futsalová súťaž na Slovensku. Prvý domáci zápas odohrá tím Piešťany Dragons Podolie už v sobotu 26. októbra o 13.30 h v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina proti reprezentantom z Nového Mesta nad Váhom.

[singlepic id=48521 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Dragons Podolie je klub, ktorý pred dvomi rokmi začal svoje pôsobenie v Openlige, druhej najvyššej futsalovej súťaži na Slovenku. Podolskí zanietenci chceli už v prvom ročníku svoje pôsobenie zamerať na Piešťanský okres, žiaľ problémy s halou tomu zabránili a tak začali hrať v Novom Meste nad Váhom. Po dvoch rokoch sa ale situácia zmenila a Podolčanom sa podarilo priviesť tento krásny halový šport aj do kúpeľného mesta, ktoré si to istotne zaslúži. Nielen vedenie klubu, ale aj primátor Piešťan a výbor slovenského futsalu sa tešia tomuto rozširovaniu tohto športu.

Pre fanúšikov podolského Dragonsu je najväčšou novinkou zmena pôsobiska a názov klubu v súťaži. Klub bude v súťaži vystupovať pod názvom Piešťany Dragons Podolie a hrať sa bude v Piešťanoch na Gymnáziu Pierra de Coubertina.

Reklama

„Dôvodom zmeny je rozdelenie sa s klubom Etna Nové Mesto n/V, ktorý bude tiež pôsobiť v súťaži samostatne. Chceme ísť opäť vlastnou cestou, pretože máme odlišné pohľady na fungovanie spoločného klubu. Spolupracovať však budeme spolu aj naďalej,“ povedal predseda klubu Rastislav Bobocký a dodal: „Futsal nám nie je ľahostajný a chceme ho spropagovať v kúpeľnom meste. Chceme vzbudiť záujem u detí a mládeže v Piešťanskom okrese. Veríme, že je tu množstvo dobrých hráčov, ktorí sa k nám pridajú. Ďalej chceme vychovávať a pomôcť presadiť sa cez náš klub mladým hráčom, talentom do regionálnych výberov a reprezentácie SR 21, v ktorej momentálne figuruje aj náš hráč Martin Směřička.“

Novovzniknutý tím si pred sezónou nedáva žiadne výsledkové ciele. Chcú byť rovnocenným súperom pre všetky tímy. Čo sa týka kádra, tak sa „draci“ snažia vybudovať stabilné mužstvo pozostávajúce najmä z mladých hráčov, ktorí majú záujem reprezentovať klub i Piešťany a chcú sa plne venovať tomuto športu. Po rozdelení však museli riešiť nemalé zmeny v kádri, pretože niektorí hráči odišli do konkurenčnej Etny na hosťovanie.

Viac info nájdete na oficiálnej stránke www.dragonspodolie.ic.cz

Rozpis zápasov :

1. kolo 18.10.2013 19:30 FC Bulls Trnava – PIEŤANY DRAGONS PODOLIE 4:2 (3:2)

2. kolo 26.10.2013 13:30 PIEŤANY DRAGONS PODOLIE – FC Nové Mesto n/V

3. kolo 9.11.2013   17:30 PIEŤANY DRAGONS PODOLIE – MIBA Banská Bystrica

4. kolo 16.11.2013 13:30 PIEŤANY DRAGONS PODOLIE – KSF DOXX Žilina

5. kolo 22.11.2013           ŽFA Žirafa Žilina – PIEŤANY DRAGONS PODOLIE

6. kolo 7.12.2013             FSC Prievidza – PIEŤANY DRAGONS PODOLIE

7. kolo 14.12.2013 17:30 PIEŤANY DRAGONS PODOLIE – ETNA Nové Mesto n/V

8. kolo 10.1.2013             Forever Púchov – PIEŤANY DRAGONS PODOLIE

Text a foto: Martin Směřička

Populárne články