Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky v dramatickom zápase zdolali Ružomberok

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky privítali na svojej palubovke v sobotu 26. októbra družstvo MBK Ružomberok. Zápas sa započítaval do MEL aj slovenskej extraligy. Domácim basketbalistkám sa podarilo napodobniť výsledok takmer presne z pred roka, keď ako nováčik v extralige, zaskočili vicemajstra. Dnes zvíťazili opäť.

_MG_2814

Reklama

Duel bol od začiatku vyrovnaný. V prvej štvrtine Čajky vyhrávali o jeden bod 19:18. V polovici stretnutia mali náskok troch bodov, keď bolo skóre 31:28. Po tretej štvrtine domáce zvýšili svoj náskok na 5 bodov – 45:50. V poslednej časti hry sa Ružomberčankám podarilo rozdiel stiahnuť a chvíľu pred koncom stretnutia dokonca vyrovnať na 60:60.  Následne sa však dopustili faulov, pre ktoré hádzali trestného hody Stehlíková a Krč-Turbová, pričom obe boli úspešné na 50 percent, čím pridali dva body a rozhodli duel vo svoj prospech.

REKLAMA

Reklama

rekl-komenskeho

„Náš predzápasový cieľ bol, že musíme dominovať v obrane a na doskoku a vtedy máme na úspech. Predpoklad sa naplnil a bol dôležitým elementom víťazstva. Dôležité tiež bolo, že sme hrali disciplinovane v obrane a hráčky presne plnili, čo sme od nich žiadali.  Nebol to krásny basketbal, ale na krásu sa v takýchto zápasoch nehrá,“ konštatoval domáci tréner Martin Pospíšil.

Čajkám počas celého stretnutia nešla príliš streľba. Nedarilo sa im premieňať mnohé pokusy za 2, ale aj za tri body. Preukázali však väčšiu bojovnosť a viac chuti po víťazstve ako súperky.

„Dnes sme hrali so srdcom, bojovali o každú loptu a v kľúčových situáciach sme hrali ako tím. Súperkám sme nedovolili ľahké strely, realizovali ich pod tlakom. V závere rozhodlo povestné šťastie, ktoré sa naklonilo na našu stranu,“ zhodnotila stretnutie domáca rozohrávačka Zuzana Pilátová.

Autor: ht Foto: T. Hudcovič

Populárne články