Connect with us

Šport

Úspešný 13. ročník Rybárskych pretekov na Čerenci

Published

on

Reklama

V sobotu 19. októbra sa pri vodnej nádrži Čerenec uskutočnil už 13. ročník najväčších prívlačových pretekov v našom regióne. Zúšastnilo sa ich 212 súťažiacich, ktorí počas niekoľkých hodín ulovili skutočne krásnych 1515 kusov rýb, zväčša pstruhov dúhových.

[singlepic id=48509 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Pretek pozostával zo štyroch hodinových kôl a pretekári po každom kole rotovali na vopred vylosované miesto. Rotácia a losovanie miesta na rybárskych pretekoch slúžia k dosiahnutiu čo najvyrovnanejších podmienok pre všetkých rybárov, aby nerozhodovalo dobré miesto, ale schopnosti a skúsenosti rybára. Víťazom Ceny Čerenca sa nestáva rybár, ktorý uloví najviac rýb, ani rybár, ktorý uloví najväčšiu rybu, ale rybár ktorý zachytá najlepšie v každom zo štyroch kôl, vďaka čomu vyhrá len ten, kto dokáže udržať výkonnosť aj v ťažkých posledných kolách, kedy už je oklamanie ryby podstatne ťažšie ako na začiatku.

Víťazom sa stal Ján Žažo z Prašníka, nasledovaný Mariánom Michalkom z Potvoríc. Víťaznú trojicu uzavrel pretekár z Piešťan Tomáš Komár. Takže prvé tri miesta si poctivo rozdelil užší región okolo Piešťan.

Reklama

Víťazom gratulujeme.

Spracoval: Rybársky blog

Populárne články