Connect with us

Šport

V nedeľu má v Majcichove bežať rekordných 798 desiatkarov

Published

on

Reklama

Druhá marcová nedeľa bude v Majcichove vyhradená pre majstrovstvá Slovenska v cestnom behu na 10 km, súčasti 30. ročníka Majcichovskej desiatky. Pozvanie na tradičný vidiecky sviatok telesnej kultúry už šiesty raz prijal prvý československý kozmonaut Vladimír Remek. Do vyše dvojtisícovej obce v Trnavskom okrese príde rekordný pelotón.

Vlaňajšiu Majcichovskú desiatku vyhral Tibor Sahajda (BMSC Bratislava). Najlepší vytrvalec SR sa stal aj absolútnym víťazom Slovenského bežeckého pohára 2019

Na jubilejné podujatie sa elektronicky prihlásilo 798 mužov, žien, juniorov a junioriek, z toho 277 registrovaných v Slovenskom atletickom zväze. Sú medzi nimi pódioví laureáti lanských M-SR v Strážskom, vrátane obhajcov zlatých medailí Tibora Sahajdu (BMSC Bratislava) a Silvie Valovej (AK ZVP Lučatín).

Reklama

Slávnostný štart hlavného pelotónu pred kultúrnym domom dostane priestor o 11.45 h. Po presune na miesto ostrého štartu sa pretekárske pole dá do pohybu presne na pravé poludnie. Sprievodné súťaže bežeckých nádejí, počnúc škôlkarmi a končiac starším žiactvom, otvoria 8. marca o desiatej hodine.

Populárne nedeľné preteky v uliciach Majcichova zároveň rozdajú úvodnú kolekciu bodov do Bežeckého pohára Slovenského atletického zväzu. Seriál pozostáva zo šestnástich častí, siedmich majstrovských a deviatich komerčných behov. Záverečná pohárová konfrontácia pozve registrovaných atlétov 26. decembra do Lučenca.

Reklama

Text: Jaroslav Lieskovský  Foto: Marián Bartoš 

Populárne články