Connect with us

Reklama

Malí tenisti v HS Centre si užili tréning s niekdajšou svetovou dvanástkou

Published

on

Reklama

Tenisti z klubu pôsobiaceho v piešťanskom HS Centre si užili výnimočný tréning s niekdajšou svetovou dvanástkou. Prišiel medzi nich Dominik Hrbatý, ktorí patrí k najúspešnejším slovenským tenistom. Rady dostali nielen hráči, ale aj ich rodičia.

Kapitán slovenského Davis Cupového tímu povedie svojich zverencov v najbližšom súboji začiatkom marca, avšak počas zimy si našiel čas aj na piešťanské deti. Tie s  ním absolvovali dvojhodinový tréning. Venoval sa úplným začiatočníkom, ktorí sa iba učia držať raketu, ale aj starším hráčom, s ktorými driloval rôzne typy úderov.

Reklama

Pre všetkých malých tenistov bolo zážitkom a motiváciou absolvovať takýto tréning. Užívali si ho aj rodičia, ktorí mali na záver príležitosť spolu s deťmi získať spoločné fotografie, či podpisy, ale aj odpovede na najrôznejšie otázky.

Dozvedeli sa, že ak sa chce hráč dostať do svetovej špičky platí to, čo povedal Roger Federer – musí odohrať milión úderov. Na otázku koľko času to zaberie, s úsmevom odpovedal, že to nikdy nepočítal. „Dôležité je hrať a investovať ten čas, nielen detí, ale aj vás rodičov,“ hovorí D. Hrbatý. Podľa jeho slov nie je nevyhnutne nutné, aby pri každom tréningu bol prítomný tréner. Ako príklad uviedol seba a svojich rovesníkov. Dôležité bolo, že tenisom žili a každú možnú chvíľu trávili na kurte. Nezáležalo na jeho kvalite, aj keď už s Karolom Kučerom patrili do svetovej špičky, pokojne trénovali na hrboľatom asfalte, kde loptičky odskakovali kade tade. 

Reklama

Špičkoví hráči prídu do Piešťan častejšie

Cieľom predstaviteľov klubu v HS Centre je priviesť do Piešťan špičkových hráčov na tréningy detí častejšie. Ide predovšetkým o motiváciu detí, aby mali možnosť stretnúť sa so svojimi vzormi osobne. Môžu sa od nich naučiť veci nielen z tenisovej abecedy, ale aj z osobnostných kvalít. Dominik Hrbatý pôsobil napríklad nesmierne skromne aj napriek úspechom a zarobeným peniazom.

„Chceme pozvať aj ďalších hráčov, uvidíme, kto všetko prijme pozvanie. Isté je, že častejšie k nám zavíta Filip Polášek, ktorý bol vo štvorhre svetovou dvadsiatkou,“ uzavrel Branislav Stankovič, zakladateľ HS Centra.

-red- Foto: -th-

 

Populárne články