Connect with us

Šport

Tibor Jančula chce, aby Piešťany hrali príťažlivý futbal

Published

on

Reklama

V sobotu 5. marca hrali futbalisti PFK Piešťany posledné prípravné stretnutie pred jarnou časťou III. futbalovej ligy na domácom trávniku proti druholigovému Spartaku Vráble. Stretnutie sa skončilo nerozhodným skóre 1:1. Na futbalistov sa prišli pozrieť len asi dve desiatky skalných fanúšikov. Prvé jarné ligové stretnutie odohrajú Piešťanci v nedeľu 13. marca v Topoľníkoch.

[singlepic id=10818 w=320 h=240 float=left]Začiatkom januára 2011 došlo na výročnej konferencii klubu k výmena vedenia. Pavla Majerského na poste prezidenta PFK vystriedal Khalil Belmechri. Predchádzajúce vedenie malo za cieľ dlhodobú prácu s piešťanskou mládežou i mladými z okolitých obcí. „Pre skvalitnenie podmienok hráčov seniorov a všetkých 10 mládežníckych družstiev i trénerov sme začali a aj dokončili realizáciu viacerých investičných projektov. Najvýznamnejšími boli najmä automatické zavlažovanie hlavného ihriska, prestavba tribúny na hlavnom ihrisku, nové ozvučenie, vybudovanie centra rodinného futbalu (oddychovne pre mladých), novej tribúny pri ihrisku s umelou trávou a dodatočnej tréningovej plochy pri umelej tráve. Poslednou ukončenou investičnou akciou, ktorá pomôže opäť priniesť na náš štadión aj mladé reprezentačné výbery je kompletná rekonštrukcia šatní a spŕch v útrobách štadióna,“ zhodnotil pôsobenie vo vedení klubu Pavol Majerský. Súčasný prezident PFK Khalil Belmechri chce pokračovať v práci z mládežou a práve preto plánuje nadviazať spoluprácu so zahraničnou futbalovou akadémiou. Do klubu už angažoval nového trénera mládeže, ktorý bude pracovať na plný úväzok. Pokračujú tiež rekonštrukcie kabín, tak aby každé mužstvo od žiakov až po A tím malo vlastnú.

Reklama

Počas zimnej prestávky prišiel do klubu aj nový tréner, ktorým sa stal bývalý futbalový reprezentant Tibor Jančula. Ten si pochvaľoval podmienky, ktoré poskytuje v zimných mesiacoch ihrisko s umelou trávou. Zo samotnou prípravou však nebol úplne spokojný, pretože podľa jeho slov sa v príprave vystriedalo množstvo hráčov a káder sa neustále menil. Zdá sa, že uzavrieť sa ho podarilo až tesne pred koncom zimnej prestávky.

Piešťany sú momentálne v treťoligovej tabuľke na dvanástom mieste s 26 bodovou stratou na prvú Sereď. Podľa Tibora Jančulu je strata už dosť veľká na to aby piešťanskí futbalisti mohli pomýšľať na postup, preto je cieľom hrať príťažlivý futbal a pripraviť sa dobre na ďalšiu sezónu.

Reklama

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_Jm3LitCcoM[/youtube]

Fotogaléria zo zápasu PFK Piešťany – Spartak Vráble.

[nggallery id=531]

 

Text a foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články