Connect with us

Šport

Hokej: Tréner Klement verí, že doma sa jeho hráčom podarí vyrovnať

Published

on

Reklama

Piešťanskí hokejisti neuspeli ani v druhom barážovom zápase na ľade Žiliny v sobotu 5. marca. Stretnutie malo síce iný priebeh ako prvý duel, ale výsledok bol rovnaký 4:2 v prospech Žiliny.

[singlepic id=10793 w=320 h=240 float=left]Žilina sa ujala vedenia na začiatku piatej minúty, keď skóroval Martin Hájnik. Žilinčania boli počas prvej tretiny aktívnejší a vytvárali si množstvo šancí. Jednu z nich pretavil v polovici prvej tretiny do svojho druhého gólu v zápase Martin Hájnik. Skóre po prvom dejstve bolo 2:0 v prospech Žiliny.

Reklama

V druhej tretine Piešťanci zavelili na obrat, zrýchlili kočuľovanie a celkovú aktivitu, z čoho v 27. minúte pramenil vyrovnávajúci gól z hokejky Tomáša Bučka. V 32. minúte [singlepic id=10792 w=320 h=240 float=right]hrali hráči ŠHK 37 presilovku o dvoch hráčov, ktorú po minúte využil Martin Zajac a bolo vyrovnané. Tri minúty pred koncom tretiny sa však Žilinčania znovu ujali vedenia zásluhou Michala Kokavca, ktorý využil presilovú hru. Kokavec mal prsty aj ďalšom góle, ktorý padol tesne pred koncom tretiny. Po jeho prihrávke skóroval Ján Dlouhý. Tretia tretina bola poznačená viacerými vylúčeniami, ani jedno však hráči na strelenie gólu nevyužili. Zápas tak skončil 4:2 pre Žilinu, ktorá sa ujala vedenia 2:0 v sérii. Ďalší zápas je na pláne v utorok 8. marca na piešťanskom zimnom štadióne. Tréner Piešťan Milan Klement sa po zápase vyjadril, že verí tomu, že doma budú jeho hráči viacej hrýzť a podarí sa im vyrovnať stav série, hranej na štyri víťazstvá, na 2:2.

Autor: ht Ilustračné foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

Reklama

Populárne články