Connect with us

Šport

Hokej: úvodný duel baráže o extraligu Piešťancom nevyšiel

Published

on

Reklama

Piešťanskí hokejisti cestovali v piatok 4. marca na prvé barážové stretnutie o postup do extraligy do Žiliny. Proti tomuto tímu bojovali o postup už vlani, ale neúspešne. Tento rok má teda tím ŠHK 37 Žilinčanom čo oplácať. V prvom zápase sa to však veľmi nepodarilo.

[singlepic id=10753 w=320 h=240 float=left]Od úvodu stretnutia sa hral aktívny rýchly hokej, avšak v prvej tretine gól nepadol. V siedmej minúte mali Žilinčania šancu otvoriť skóre zápasu, ale nikto z domácich hráčov nedokázal ležiaceho hosťujúceho brankára prekonať. Zo závaru pred bránou vyťažili domáci aspoň prvú presilovú hru, do úvodného gólu ju však nepretavili.

Reklama

Prvý gól zápasu prišiel až v tridsiatejdruhej minúte. Piešťanci hrali presilovú hru, šancu Michala Peška zmaril najskôr obetavým zákrokom Michal Kokavec, o sedemnásť sekúnd neskôr však už Peškovi skórovať nikto nezabránil. Žilinčania sa z inkasovaného gólu veľmi rýchlo oklepali, keď po dvoch minútach vyrovnával Tomáš Petruška. Stav po druhej tretine bol 1:1.

[singlepic id=10752 w=320 h=240 float=right]Do záverečného dejstva vstúpili lepšie Piešťanci. Na začiatku štyridsiatejtretej minúty prekonal brankára Murína Patrik Lušnák, ktorému asistoval Martin Gálik. Desať minút pred koncom stretnutia dostali Žilinčania hostí pod veľký tlak a brankár Tomek mal príležitosť ukázať ako funguje jeho lapačka. Na rutinérske zakončenie Václava Stupku v 53. minúte už ale nestačil a bolo vyrovnané 2:2. V polovici 55. minúty sa podarilo Žilinčanom dostať do vedenia, keď odrazený puk zasunul do prázdnej brány Igor Rataj. Piešťanci sa snažili ešte niečo vymyslieť a posunúť zápas do predĺženia. Po oddychovom čase 53 sekúnd pred záverečným klaksónom, nastúpil na ľad 6 piešťanskí korčuliari, bez brankára. Nestihli však nič vymyslieť pretože prehrali buly a Žilinčania puk vyhodili. V piešťanskom obrannom pásme sa vďaka aktívnemu napádaniu podarilo získať puk Tomášovi Petruškovi, ktorý strelil do prázdnej brány záverečný gól duelu. Piešťanci prehrali 2:4, v sérii prehrávajú 0:1, avšak už zajtra ich čaká v Žiline druhý zápas, v ktorom budú mať šancu na reparát. Séria bude pokračovať v utorok 8. a v stredu 9. marca v Piešťanoch.

Reklama

 

Autor: ht Ilustračné foto: Tomáš Hudcovič

 

Populárne články