Connect with us

Šport

Simančíková na MS juniorov v druhej desiatke

Published

on

Reklama

Monika Simančíková skončila na majstrovstvách sveta juniorov v krasokorčuľovaní v kórejskom Gangneungu, ktoré vyvrcholili voľnými jazdami v sobotu 5. marca, na osemnástom mieste. Potom, čo pred dvomi týždňami získala bronzovú medailu na európskom olympijskom festivale mládeže v osobnom rekorde 137,57 bodu, bol výsledok 109,53 bodu na majstrovstvách sveta pre ňu sklamaním.

[singlepic id=10865 w=400 h=400 float=right]Piešťanská krasokorčuliarka musela na MS najskôr prejsť sitom kvalifikácie, odkiaľ postúpila do ďalších bojov. Po krátkom programe bola devätnásta, a tak postúpila medzi dvadsaťštvorku pretekárok, ktoré predviedli aj voľnú jazdu. V nej svoju pozíciu o jedno miesto vylepšila. „Pokazila som krátky program a to už potom aj s nasadením do voľnej jazdy v prvej rozjazde išli body automaticky dole. Určite ma neuspokojí to, ako ma všetci utešovali, že je to super, že som postúpila z kvalifikácie aj z krátkeho programu. To mi nestačí, chcela som dosiahnuť viac. Žiaľ po olympijskom festivale mládeže som ochorela a štyri dni som vôbec netrénovala, čo mi veľmi chýbalo, pretože som pred odletom trénovala dokopy asi tri dni,“ konštatovala 15-ročná pretekárka, pre ktorú to bola prvá účasť na juniorských majstrovstvách sveta. Vzhľadom na vek má ešte štyri príležitosti zúčastniť sa MS juniorov a priniesť odtiaľ lepšie umiestnenie.[singlepic id=10866 w=320 h=240 float=left]

Reklama

Podľa jej slov, sezóna pre ňu majstrovstvami sveta v podstate skončila. Práca na výkonnosti však pokračuje a kým je ešte k dispozícii ľad Monika mieni pod dohľadom trénera Vladimira Dvojnikova pracovať na nových prvkoch.

Autor: th Foto: Tomáš Hudcovič

Reklama

Populárne články