Connect with us

Šport

Tenis: Slováci sa v Piešťanoch kvalifikovali na záverečný turnaj Valerio/Galea Cup

Published

on

Reklama

Slovenský tenisový tím hráčov do 18 rokov v zložení János Fekete, Krištov Minárik a Lukáš Pokorný vyhral v Piešťanoch kvalifikačnú D skupinu na záverečný turnaj Valerio/Galea Cup. Pre postup na turnaj Majstrovstiev Európy národov stačila účasť vo finále. Slováci však pridali čerešničku na torte v podaní výhry nad Ruskom.

Na tenisových kurtoch TK Kúpele Piešťany sa v uplynulých dňoch predstavili družstvá Bosny a Hercegoviny, Ruska, Srbska, Švédska a domáci Slováci. Pôvodne malo hrať šesť tímov, jede sa však odhlásil. Dva papierovo najsilnejšie tímy Rusko a Švédsko boli nasadené priamo do druhého kola. Duely pozostávali z dvoch dvojhier, v prípade remízy rozhodovala štvorhra.

Reklama

Slovensko malo dobrý los, kedy dostalo v prvom kole tým, ktorý sa odhlásil. Mladí Slováci teda automaticky postúpili do druhého kola proti Švédsku. Favorizované Švédsko zdolali až po štvorhre 2:1, a tak postúpili do finále proti Rusku. Vo finále boli Rusi jednoznačnými favoritmi, no aj tých Slováci jednom vyhratom singli na každej strane a veľmi vyrovnanej štvorhre, v ktorej sa rozhodovalo až v treťom sete v supertiebreaku, zdolali 2:1 na zápasy.

Partiu v zložení János Fekete, Krištof Minárik a Lukáš Pokorný s kapitánom Františkom Horváthom čaká finálový turnaj vo francúzskom La Rochelle.

Reklama

-red- Zdroj a foto: TK Kúpele Piešťany

Populárne články