Connect with us

Šport

Svetový pohár v kanoistike: Rusnák zlatý, Michálek bronzový

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu sa v Miláne konalo 1. kolo Svetového pohára v rýchlostnej kanoistike, kde odchovanci piešťanskej kanoistiky zaznamenali výborné výsledky. Matej Rusnák si vybojoval v C1 na 5000 m zlato a prvú seniorskú medailu získal i Matej Michálek ako člen slovenskej K4, ktorá na 1000 m trati dopádlovala tretia.

Matej Rusnák

Reklama

Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Matej Rusnák na päťkilometrovej trati triumfoval pred Kanaďanom Gabrim Beauchesnem Sevignym a Brazílčanom Isaquom Queiroz Dos Santosom. Navyše v C1 na 1000 m zaznamenal finálovú účasť s konečným 8. miestom. S výsledkom však nebol príliš spokojný, keďže stačila sekunda a bol by piaty.

Mladý slovenský štvorkajak v zložení  Marek Krajčovič, Matej Michálek, Gábor Jakubík, Viktor Demin si v Miláne vybojoval prvú seniorskú medailu. Štvorica získala vo finále K4 na 1000 m tretie miesto za loďami Španielska a Talianska. Slováci mali pred svetovým pohárom iba krátke sústredenie a formu špeciálne neladili, takže nejaký super výsledok nečakali. Tretie miesto ich o to viac potešilo a je prísľubom do sezóny smerom k jej vrcholom.

Reklama

Text a foto: ht

Populárne články