Connect with us

Šport

Mladí plavci úspešní na medzinárodných pretekoch

Published

on

Reklama

Reprezentanti ŠPK Kúpele Piešťany sa v posledných dvoch týždňoch zúčastnili dvoch súťaží s medzinárodnou účasťou a na oboch sa im darilo.

plavci spk kupele

Reklama

Na medzinárodných pretekoch v Banskej Bystrici 26. – 27. 4. sa na pozvanie usporiadateľa zúčastnili Lukáš Melicháč, Daniel Kuropka, Jakub Horský, Matúš Janik, Sára Niepelová a Lenka Paulíková. Najmladší účastník výpravy Matúš Janik bol najúspešnejší. Získal ocenenie za najvyšší bodový výkon 13 ročných žiakov v disciplíne 400 m polohový pretek a zlatú medailu.
Pekné umiestnenia v kategórii žiačok v disciplíne 100 m volný spôsob získali Sára Niepelová, ktorá bola druhá a Lenka Paulíková tretia.

Počas uplynulého víkendu (3. – 4. 5.) sa plavci ŠPK Kúpele Piešťany predstavili na medzinárodných pretekoch v Dolnom Kubíne za účasti 352 pretekárov zo 42 klubov zo Slovenska a zahraničia. Výprava tridsiatich pretekárov zaknihovala 24 medailových umiestnení a jeden najlepší bodový výkon kategórie.
Zlato vo svojich disciplínach a kategóriach si v Kubíne vyplávali Matúš  Janik, Lenka Paulíková, Dominika Šišková a Zora Bogárová. Strieborné umiestnenia získali Jakub Horský, Matúš Janík, Adam Kišš, Zora Bogárová, Lenka Paulíková a Dominika Šišková. Bronz vyplávali Lukáš  Melicháč, Jakub Horský, Maxim Vass, Zora Bogárová a Saskia Papšová. Ocenenie za najhodnotnejší bodový výkon 13.-14. ročných žiačok získala Lenka Paulíková za disciplínu 200m volný spôsob.

Reklama

plavci spk kupele2

Text a foto: Darina Moravcová

Populárne články