Connect with us

Šport

Piešťanskú basketbalovú ligu vyhrala ZŠ sv. Márie Goretti

Published

on

Reklama

V pondelok 5. mája sa stretli na finálovom dni 8. ročníka Piešťanskej basketbalovej ligy družstvá piešťanských škôl, aby odohrali zápas o zlaté a bronzové umiestnenie.

[singlepic id=52728 w=560 h= float=center]

Reklama

Petra Tapušíková (vľavo)

Finálový deň nezmenil poradie po dlhodobej časti súťaže, po prvýkrát víťazstvo získala ZŠ sv. M. Goretti a jeden rok bude držiteľom Putovného pohára Primátora mesta Piešťany. Najlepšou strelkyňou súťaže bola Petra Tapušíková. Ceny družstvám odovzdali Piešťanské Čajky Zuzana Pilatová a Marta Páleníková.

Reklama

V boji o putovný pohár sa žiaci cirkevnej základnej školy stretli s mladými basketbalistami zo ZŠ Brezová. Oba tímy vsadili na obranu, možno aj preto skončil zápas tesným výsledkom.

ZŠ Brezová – ZŠ sv. M. Goretti 17:21 (5:4, 4:3, 4:8, 4:6)

Juríček 6, Šmátrala 4, Chrenko 3, Kulík 2, Hlísta 2, Aponyi, Hodúl, Patrovič, Ferech, tréner: p. Urban – Tapušíková 15, Turpe 2, Šiška 2, Hlbocký 2, Halanda, Prištic, Kopecká, tréner: p. Poklembová.

V súboji o tretie miesto sa stretla Základná škola Holubyho s družstvom Gymnázia P. De Coubertina. Na začiatku boli sily vyrovnané, ale neskôr sa do vedenia dostali žiaci zo ZŠ Holubyho a ich protivníci na nich nestačili.

ZŠ Holubyho – Gymnázium P.d.Coubertina 54:11 (5:4, 17:2, 16:0, 16:5)

Orlovská 14, Babulíková 9, Mjartanová 9, Hažík 8, Špendelová 6, Koška 4, Vavrincová 2, Svetlák 2, trénerka: sl. Felixová – Banas 5, Bitarovská 2, Baďurová 2, Turzák 2, trénerka: p. Matúšová.

Basketbalový klub mládeže Piešťany ďakuje mestu Piešťany, mediálnemu partnerovi A.B.Piešťany, riaditeľom škôl, organizátorom, rozhodcovi p. Sedláčkovi, časomeračovi p. Horvátovi, zapisovateľom p. Manasovi a p. Pabišovi, trénerom, hráčkam a hráčom za dni naplnené basketbalom a radosťou z úspešných hodov na kôš. Taktiež ďakujeme partnerovi finálového dňa Piešťanskej basketbalovej ligy 2013/14, občianskemu združeniu ZOBER LOPTU NIE DROGY, ktorý venoval školám dresy, lopty a občerstvenie.

Spolu sa tešíme na 9.ročník Piešťanskej basketbalovej ligy v sezóne 2014/15.

Autor: dm Foto: ht

Populárne články