Connect with us

Šport

Súčasťou Slovakmana bude aj Detský akvatlon

Published

on

Reklama

V prvú augustovú sobotu sa Piešťany stanú miestom stretnutia najlepších českých a slovenských triatlonistov. Prihlásených je viac než 130 účastníkov z 8 krajín. Súčasťou podujatia Slovakman 226 bude aj Detský akvatlon, v ktorom sa predvedie budúca generácia triatlonistov. 

[singlepic id=17284 w=320 h=240 float=right] Jediný dlhý triatlon na Slovensku bude oproti minulému úspešnému ročníku ešte o čosi väčší. Počas hlavných pretekov sú pripravené vyhliadkové lety vrtuľníkom aj kultúrny program. Sprievodnou akciou pre najmladších športovcov je Detský akvatlon, ktorý sa na Lodenici uskutoční 3. augusta v deň hlavných pretekov. Štart kategórie A (chlapci a dievčatá s rokom narodenia 2005-07) je  o 10.00 h. Prezentácia a prihlasovanie budú prebiehať na mieste od 9.00 h. Celé propozície nájdete tu.

Reklama

Slovakman je štvrtým kolom Ford Czechman Tour a vrámci svojho jedenásteho ročníka pôjde tradične na vzdialenostiach Ironmana. Každý učastník (či už jednotlivec alebo štafeta) absolvuje 3,8 km plávania, 180 km cyklistiky a na záver 42,2 km maratónskeho behu. V katégórii jednotlivcov účasť prisľúbila kompletná špička česko-slovenského triatlonu na čele s duom Vabroušek – Džalaj, medzi ktorými sa pravdepodobne bude rozhodovať o celkovom víťazovi.

(red)

Reklama

Populárne články