Connect with us

Šport

Martin Knapec sa stal majstrom Slovenska a ide do Afriky

Published

on

Reklama

Cyklistickí funkcionári dnes rozhodli, že Martin Knapec, jazdec tímu CTM-Novatec, poletí na majstrovstvá sveta v zjazde na horských bicykloch do Afriky. Rodák zo Stránskeho pri Žiline, ktorý už niekoľko rokov jazdí za piešťanský tím, sa cez víkend stal majstrom Slovenska v kategórii Muži Elite a nadviazal tak na minuloročný titul z juniorskej kategórie. Absolútnym víťazom sa v Jasnej stal maďarský pretekár Liszi Attila, ktorý Martina porazil o 0,8 sekundy.
1003318_650827721612328_1368537989_nZ jazdcov tímu CTM-Novatec na pódium dosiahol aj Benjamín Filip, ktorý v žiackej kategórii skončil tretí. Junior Filip Zeman skončil na šiestom mieste. V mužskej elitnej jategórii sa aj ďalší dvaja jazdci umiestnili v elitnej desiatke. Matej Laktiš bol ôsmy a Michal Jankiv deviaty. Nedarilo sa minuloročnému majstrovi Slovenska Lukášovi Učňovi, ktorý bol po semifinále na piatom mieste, avšak finálovú jazdu nedokončil.

V elitnej mužskej kategórii sa na stupne víťazov dostal aj rodený Piešťanec. Tomáš Líška jazdiaci vo farbách  Kaktus Bike skončil tretí. Najmä vďaka jeho výkonu sa podarilo skončil Kaktus Biku v tímovej súťaži skončiť na druhom mieste za tímo Life 4 Ride z Považskej Bystrice. Tomáš sa venuje zjazdu na bicykli už osem rokov, predtým jazdil dva roky BMX. Trénuje v okolí Piešťan, ako hovorí „kde sa dá“. Posledný týždeň pred pretekmi strávil s kamarátmi, tiež profi jazdcami vo Francúzsku, kde si cibril techniku.

Reklama

Autor: ht, bj Foto: CTM-Novatec

Reklama

Populárne články