Connect with us

Šport

Veslovanie: Vančo na MS do 23 rokov tesne druhý v C-finále

Published

on

Reklama

Piešťanský veslár Richard Vančo nezopakoval majstrovstvách sveta do 23 rokov, ktoré sú vrcholom jeho sezóny, minuloročný výsledok, keď skončil siedmy. Tento rok dovesloval v rakúskom Ottensheime na druhom mieste v C – finále, čo znamená celkové štrnáste miesto. Predštartovým cieľom bolo umiestnenie v prvej dvanástke.

942095_418641061576363_81754809_nRichard skončil v rozjazde na štvrtom mieste a postúpil priamo do štvrťfinále.  V ňom žiaľ opäť dovesloval štvrtý, takže mu postup medzi 12  najlepších skifárov unikol a čakalo ho semifinále C/D. Semifinálová jazda už veslárovi zo Sĺňavy sadla lepšie. Tri štvrtiny dvojkilometrovej trate vesloval na tretej pozícii, avšak v záverečnej päťstovke súperom nedal žiadnu šancu a s pohodlným náskokom viac ako dvoch sekúnd vyhral.

Reklama

V sobotu 27. júla nastúpil na poludnie v C finále. Odštartoval podobne ako v semifinále opatrnejšie, avšak svoje tempo postupne zrýchľoval. Do medzičasu na kilometri bol štvrtý, 500 metrov pred cieľom už tretí a v cieli tesne druhý za víťazným Čiľanom Nibaldom Yanezom Oritzom. Druhé miesto znamenalo celkové štrnáste miesto.

Autor: ht Foto:

Reklama

Populárne články