Connect with us

Šport

Sprint 2013: Najlepší cyklista dosiahol rýchlosť 94 km/h

Published

on

Reklama

Kolesá pretekárskych, ale zároveň stacionárnych bicyklov sa točili na plné obrátky. Počítač meral rýchlosť a moderátor z budapeštianskeho Royal Fixi Clubu sa staral o dobrú náladu. Aj takto to vyzeralo na športovo-hudobom podujatí s názvom Sprint 2013.

[singlepic id=49091 w=540 h=320 float=center]

Reklama

Finálová jazda: Filip Kopca (vľavo) a a Matej Šmída

Kde inde by sa mali stretnúť milovníci cyklistiky, ak nie v Piešťanoch. Pretekári v retro dresoch si zmerali sily v sobotu 23. novembra v klube ŽiWell.

Reklama

REKLAMA

Po jarnej piešťanskej premiére novej športovej disciplíny bol o toto podujatie veľký záujem. Do pretekov na stacionárnych bicykloch sa prihlásili desiatky mužov a aj zopár žien. Viac než o vrcholové výkony však išlo o dobrú zábavu.

Napriek tomu boli dosiahnuté výsledky rekordné. Matej Šmída obhájil jarné prvenstvo, keď vo finále predbehol na virtuálnej trati dlhej 500 m Filipa Kopcu o necelé tri sekundy. Finálovú jazdu absolvoval s časom 20,908 s, ale v jednej z prechádzajúcich sa mu podarilo prekonať aj magických 20 sekúnd, keď pol kilometra prešiel za 19,921 sekundy. Počítač mu pritom nameral rýchosť 94 km/h.

Na treťom miesta skončil Tomáš Liška. Medzi ženami bola najlepšia atlétka Terézia Beitlová pred Alžbetou Švorcovou. Spomedzi šiestich trojčlenných čisto mužských tímov bola najrýchlejšia zostava Babač, Liška, Učeň.  Organizátori ocenili aj jediný miešaný tím, ktorým boli OXO gavalieri.

Text a foto: (mp)

 

Populárne články