Connect with us

Novinky

Športovcom roka v Trnavskom kraji je tenistka Rybáriková, ocenení budú aj ďalší Piešťanci

Published

on

Reklama

V piatok 1. decembra v Zrkadlovej sále Divadla Jána Palárika v Trnave o cenia Športovcov roka 2017 Trnavského samosprávneho kraja. Ocenenia si prevezmú z rúk dosluhujúceho župana Tibora Mikuša. V kategórii dospelých sa najlepšou športovkyňou stala tenistka Magdaléna Rybáriková. Ocenených však bude viac Piešťancov.

Magdaléna Rybáriková postúpila zo 453. miesta na 20. miesto v rebríčku WTA a stala sa v tomto roku slovenskou ženskou tenisovou jednotkou. Okrem viacerých úspešných turnajov, zaknihovala aj jeden extraúspešný, keď sa prebojovala do semifinále Wimbledonu v dvojhre žien.

Reklama

Medzi desiatku najlepších športovcov Trnavského kraja v žiackej kategórii sa dostal kanoistka Lucia Valová, karatistka Annamária Valová a kanoista Daniel Rybanský.

V desiatke top dorastencov a juniorov ocenia vodnopólistu Norberta Kozmera a plavkyňu Sáru Niepelovú.

Reklama

Pamätnou medailou predsedu TTSK budú ocenení tiež  zaslúžilí športoví funkcionári, tréneri a pedagógovia za ich prínos v oblasti športu. Z Piešťancov to bude plavec Ľudovít Komadel, ktorý sa zúčastnil LOH 1952, pri príležitosti životného jubilea 90 rokov. Ďalej Oľga Mitošinková bývalá úspešná motocyklová pretekárka pri príležitosti životného jubilea 60 rokova a Karol Kevan in memoriam za popularizáciu otužovania a zdravého životného štýlu.

-th- Zdroj: TTSK Foto: FB Magdaléna Rybáriková

Populárne články