Connect with us

Novinky

Slovakman: Získa mimozemšťan Vabroušek desiate víťazstvo?

Published

on

Reklama

Štartovná listina pretekov v dlhom triatlone sa postupne zapĺňa. Účasť už potvrdili deväťnásobný víťaz Slovakmana Petr Vabroušek, ale aj aktuálne najväčší favorit a držiteľ traťového rekordu Tomáš Řenč.

Železní muži a ženy sa postavia na štart 18. ročníka pretekov v dlhom triatlone Slovakman v Piešťanoch v sobotu 1. augusta ráno.

Reklama

Vo vodách Sĺňavy absolvujú 3,8 km. Potom ich čaká 180 km na bicykli v šiestich okruhoch medzi Piešťanmi a Červeníkom. Maratón zabehnú na šiestich okruhoch medzi Lodenicou a mestským parkom. Dohromady musia prekonať 226 kilometrov. Neprofesionálnym športovcom to bude trvať 10 a viac hodín, očakávaný čas favoritov je 8 hodín a 30 minút.

Organizátori dnes zverejnili mená viacerých športovcov, ktorí už svoju účasť potvrdili. Je medzi nimi Petr Vabroušek, ktorý vyhral Slovakmana prvýkrát v roku 2006 a potom postupne pridal ďalších osem víťazstiev. Premožiteľa v Piešťanoch nenašiel ani vlani.

Reklama

Aktuálne je však najväčším favoritom jeho krajan Tomáš Řenč, ktorý je držiteľom traťového rekordu 8:23:23 z roku 2018. Ďalším možným medailistom je Jan Oppolzer, víťaz z roku 2016, ktorý si prvenstvo zabezpečil najrýchlejším maratónom dňa a ako jediný bol schopný bežať pod 3 hodiny (2:53:31). Šancu má aj Andrej Orlický, jeden z najrýchlejších plavcov na dlhých triatlonoch v našich zemepisných šírkach.

Zdroj: Slovakman.sk

Populárne články