Connect with us

Šport

Slováci porazili Čechov a vyhrali Piešťanského siláka

Published

on

Reklama

Siláci zo Slovenska a Čiech si zmerali sily v sobotu 6. augusta v centre Piešťan. Hoci to bol už šiesty ročník Piešťanského siláka, súboj národných štvorčlenných tímov vrámci Česko-Slovenského pohára sa konal po prvý raz.

Český tím zvíťazil v prvom kole v Starej Kremničke. Do Piešťan prišiel takmer v totožnej zostave – Jiří Janda, Miroslav Brabenec , Tomáš Vicherek a Edwarda Vojťecha nahradil Honza Pluháček. Slovenské farby hájil Jaroslav Daňo, Marek Kmoško, Peter Kaszab a Jozef Masaryk.

Reklama

[singlepic id=17482 w=320 h=240 float=right]V prvej disciplíne za povdzbudzovania desiatok divákov predviedli domáci borci neskutočnú silu ramien a spoločne zdvihli 120 kg kladu 21 krát, čím vytvoril nový európsky rekord. Nasledovalo prevracanie pneumatiky na vzdialenosť 30m, kde bolo naopak lepšie české družstvo a Slovákov zdolalo o šesť sekúnd. Ďalšou disciplínou bolo nosenie 120 kg kufrov na vzdialenosť 40 metrov. Každý člen tímu mal prejsť desať metrov a odovzdať štafetu. Víťazom bolo družstvo, ktoré zdolalo trať v kratšom čase. Keďže Čech Jiří Janda mal pri nesení problémy a Honzovi Pluháčkovi sa nešťastne kufor pretočil v ruke, nebolo o víťazstve Slovákov v tejto disciplíne pochýb. Získali tak vedenie 2:1.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=S2vhTnlUdls[/youtube]

Reklama

[singlepic id=17500 w=320 h=240 float=left]Súťaž pokračovala ťahaním traktora s vlečkou, ktoré mali spolu takmer 17 ton. Pre jedného by bola takáto záťaž veľkým sústom, takže traktor ťahali dvojice. Nerovnosti dlažby zapríčinili, že aj keď sa pretekárom podarilo traktor pohnúť, nikto ho nedotiahol až do cieľa a tak sa merali vzdialenosti jednotlivých dvojíc a sčítavali sa v rámci tímu. České družstvo bolo v tejto disciplíne lepšie a tak bol stav súťaže vyrovnaný 2:2.

[singlepic id=17509 w=320 h=240 float=right]O víťazovi rozhodovala disciplína „Piešťanská barla“. Silní muži držali 15kg vážiacu barlu na čas pred sebou vo výške očí. Túto disciplínu vyhrali Slováci hlavne vďaka Jozefovi Masarykovi, ktorý barlu držal neuveriteľné 2 minúty. Vďaka tomu vyhralo slovenské družstvo aj celú súťaž v Piešťanoch. Finálové dvojkolo tímovej súťaže sa uskutoční v Partizánskom (2.9.) a Prievidzi (3.9.).

[nggallery id=988]

Autor: db Foto: T. Hudcovič

Populárne články